Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 12 /14:41

D.Kreivys nori Seimo pagalbos derantis su latviais ir estais dėl prekybos elektra

Energetikos ministras Dainius Kreivys ragina Lietuvos Seimą aktyviau įsijungti į Lietuvos derybas su kitomis Baltijos šalimis dėl latvių ir estų vienašališkai taikomos prekybos elektra su Rusija metodikos.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Ji, pasak Lietuvos, ne tik neužkerta kelio Astravo atominės elektrinės (AE) elektrai patekt į šalies rinką, bet ir dirbtinai sukelia elektros kainas Lietuvoje.

„Ta pagalba be galo būtų reikalinga“, – trečiadienį Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos posėdyje pareiškė D.Kreivys.

„Taikoma vienašališkai estų ir latvių metodika sukuria dvi problemas: leidžia Atrave pagamintai elektrai patekti į Lietuvą ir čia jai būti suvartotai“, – pridūrė ministras.

Pasak jo, ši kaimyninių šalių taikoma metodika sutrikdo vidaus rinką: susidaro virtualios perkrovos ant Lietuvos ir Latvijos sienos, dėl to trys šalys patenka į skirtingas kainų zonas, atsiranda perkrovos mokesčiai, kuriuos, ministro teigimu, vienokia ar kitokia forma sumoka vartotojai.

„Tai nepriimtina“, – pareiškė ministras.

Komisija posėdyje aiškinosi prekybos elektra iš trečiųjų šalių pokyčius po to, kai pradėjo veikti Astravo (AE), ir jų įtakos elektros kainai Lietuvoje.

Ministerija laikosi pozicijos, kad Latvijos ir Estijos dabar vienašališkai taikoma metodika taip pat trikdo Europos Sąjungos vidaus prekybą, suteikdama privilegiją prekybai elektra iš trečiųjų šalių.

Ministerija, tarpininkaujant EK, derasi su Latvija ir Estija dėl naujos metodikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius