-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

SGD dujų perteklių deginant Elektrėnų jėgainėje, augs vartotojų išlaidos

Energetikos įmonių ir valdžios institucijų atstovai svarsto galimybę per terminalą įvežamų dujų perteklių sudeginti Elektrėnų jėgainės kombinuoto ciklo (9-ame) bloke, tačiau diskusijose šis variantas esą atrodo vis labiau nepriimtinas dėl tokiu atveju neišvengiamos būtinybės nuo 1,1 iki 1,7 teravatvalandės didinti VIAP (viešuosius interesus atitinkančių poreikių) reikmėms reikalingą elektros kvotą, o kartu ir dėl didesnių kainų vartotojams, penktadienį rašo „Verslo žinios“.
Rokas Masiulis
Rokas Masiulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kita vertus, VIAP elektros gamybos kvotos didinimas sumažintų tikėtiną naudą, kurią vartotojai gautų pradėjus veikti „NordBalt“ ir „LitPol Link“ elektros jungtims su Švedija ir Lenkija – tikimasi, kad pirmąja Lietuvą jau 2015-ųjų pabaigoje turėtų pasiekti vidutiniškai 20-30 proc. pigesnė elektra iš Skandinavijos.

Energetikos ministras Rokas Masiulis teigia nemanąs, kad šiuo metu „Litgas“ galimybės įvykdyti dujų tiekimo sutartį su „Statoil“ yra tokios sudėtingos, kaip tvirtinama: „Sieksime, kad „Litgas“ plėstų savo klientų būrį, didintų pardavimus užsienyje, – terminalas veikia dar tik kelis mėnesius, todėl nerimą kelti dar ankstoka“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius