Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SGD terminalas ribotai padidins „Klaipėdos naftos“ pelną

Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalas dėl reguliuojamos veiklos ribotai padidins terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“ pelną, o naftos krova turėtų išlikti pagrindine bendrovės veikla, rašo „Verslo žinios“.
„Klaipėdos nafta“
„Klaipėdos nafta“ / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Veikla bus reguliuojama, todėl pelno augimas ribotas, galbūt labiau net tiktų sakyti, kad pelnas yra apribotas investicijų dydžio ir investicijų grąžos. (...) Dujų terminalo veikla ir naftos krova yra skirtingos veiklos, todėl pastangos krauti naftą negali mažėti. Taip pat sakyčiau, kad naftos krova yra kiek pelningesnė veikla, tačiau ir rizikingesnė“, – dienraščiui „Verslo žinios“ sakė „Finasta Asset Management“ fondų valdytojas Vaidotas Rūkas.

Anot jo, naftos krova turėtų išlikti esminiu veiksniu „Klaipėdos naftos“ razultatams.

SGD terminalo pajamos sudarys du trečdalius „Klaipėdos naftos“ pajamų

Ruošiamame 2015 metų suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“ biudžete SGD terminalo pajamos turėtų sudaryti maždaug du trečdalius visų bendrovės pajamų, o pelnas bus beveik toks pat, kaip naftos terminalo, rašo "Verslo žinios".

„Šiuo metu ruošiamas „Klaipėdos naftos“ 2015 metų biudžetas, ir SGD terminalo pajamų bei pelno tiksli dalis bus aiški tik jį parengus ir patvirtinus bendrovės valdybai. Preliminariai SGD terminalo pajamos sudarys apie du trečdalius visų bendrovės pajamų, pelnas bus panašus, kaip naftos terminalo“, – dienraščiui „Verslo žinios“ sakė "Klaipėdos naftos vadovas Mantas Bartuška.

Anot jo, bendrovės vadovai svarstys, ar mokėti dividendus, atsižvelgdami į situaciją, kaip sėkmingai seksis pradėti SGD terminalo eksploataciją, ir bendrovei keliamus strateginius tikslus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius