Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SGD terminale užsakytas dar vienas didelis dujovežis

Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminale liepai užsakyti papildomi 949 gigavatvalandžių arba vieno didelio dujovežio išdujinimo pajėgumai, pranešė terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“. Pasirašius sutartį pajėgumai užsakyti nuo liepos 5 iki 31 dienos, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė operatorė, nenurodanti kliento.
Suskystintų gamtinių dujų laivas-saugykla „Independence“
Suskystintų gamtinių dujų laivas-saugykla „Independence“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Iki šiol terminale šiems dujų metams (trunkantiems nuo pernai spalio iki šių metų rugsėjo pabaigos) buvo užsakyti 22,14 teravatvalandės išdujinimo pajėgumai, tai lygu daugiau nei 23 dideliems laivams.

Per šiuos dujų metus terminale jau priimti 52 dujovežiai: 13 didelių laivų iš Norvegijos Melkojos uosto („Equinor“ gamykla), trys dideli dujų kroviniai iš JAV (dar vienas toks laivas plaukia į Klaipėdą) ir 36 nedideli dujovežiai iš Rusijos Vysocko („Novatek“ gamykla).

Operatorė balandį skelbė, kad SGD terminalu naudojasi penkios įmonės iš Lietuvos ir Estijos. BNS žiniomis, tai yra „Ignitis“, „Achema“, „Imlitex“, Estijos energetikos koncernas „Eesti Energia“ ir dujų bendrovė „Elenger“ („Eesti Gaas“).

Birželio pradžioje „Klaipėdos nafta“ paskelbė, kad terminale spalį prasidėsiantiems naujiems dujų metams jau užsakyti 8,4 TWh išdujinimo pajėgumai. Bendrovė pranešė pasirašiusi sutartis su dviem klientais. Tikėtina, tai yra „Ignitis“ ir „Achema“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius