-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SGD Ukrainai iš Klaipėdos galėtų būti tiekiamos per Lenkiją

Dujas iš Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo į Ukrainą bus galima tiekti per Lenkiją, į ją nutiesus dujotiekį iš Lietuvos, teigia ambasadorius Ukrainoje Marius Janukonis.
Klaipėdos uosto kanalą įveikęs „Independence“ prišvartuotas SGD terminale.
„Independence“ SGD terminale. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mes turime dujų jungtį su Baltarusija, tačiau dabar yra tam tikrų sunkumų ja pasinaudoti. Tikiuosi, kad ateis tam laikas, nes mūsų SGD terminalo galimybės pranoksta mūsų poreikius“, – sakė M.Janukonis, rašo portalas bigmir.net.

„Mes kol kas neturime jungties su Lenkija. Tačiau šį projektą užbaigus per 2-3 metus, bus techninės galimybės tiekti dujas Ukrainai“, – pridūrė jis.

Lietuvai kol kas nepavyksta susitarti su Baltarusija dėl dujų tranzito į Ukrainą – įmonė „Gazprom Transgaz Belarus“ šiemet atsisakė svarstyti tokią galimybę.

„Klaipėdos naftos“ atstovė Indrė Milinienė anksčiau BNS teigė, kad abipusis susidomėjimas dėl SGD tiekimo tarp Ukrainos ir Lietuvos yra – per metus į Ukrainą galima būtų tiekti apie 1 mlrd. kubų dujų.

534 kilometrų ilgio Lietuvos-Lenkijos dujotiekio projektui EK pernai suteikė aukščiausią prioritetinį statusą, jį numatoma nutiesti iki 2019 metų pabaigos. Bendrovė „Amber Grid“, kuri projektą įgyvendina kartu su Lenkijos „Gaz-System“, investuos apie 136 mln. eurų, iš jų 80,3 mln. eurų tikimasi gauti iš ES fondų – derybos dėl finansavimo gali trukti iki šių metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius