Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šildymo kompensaciją bei pašalpas vilniečiai gali užsisakyti savarankiškai telefonu

Išaugus besikreipiančiųjų dėl kompensacijų ir pašalpų srautams, Vilniaus savivaldybė pasirūpino patogesne prašymų teikimo tvarka. Paskambinę telefonu 8 700 355 45, vilniečiai garsinio vedlio pagalba prašymą galės pateikti patys, pranešė Vilniaus savivaldybė.
Šildymo sezonas
Šildymo sezonas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Šildymas

Ketvirtadienį startuojančia savarankiško prašymo teikimo telefonu paslauga gyventojai galės pasinaudoti bet kuriuo jiems patogiu paros ir savaitės metu. Autovedlys padės pateikti prašymą dėl būsto šildymo ir vandens kompensacijų bei socialinės pašalpos ar prasitęsti šios paramos gavimą.

„Iki šiol gyventojai prašymą šildymo kompensacijai ar socialinei pašalpai galėjo teikti elektroniniu būdu arba atvykus į Savivaldybę. Žengėme dar vieną žingsnį supaprastinant procesą – ir nuo šiol vilniečiai paslaugą užsisakyti gali tiesiog skambučiu padedant garsiniam vedliui. Šia galimybe pasinaudoti galės visi vilniečiai, kurie yra kreipęsi dėl socialinių išmokų paslaugų anksčiau ir naudoja klaviatūrą turintį telefoną“, – sako savivaldybės Socialinių išmokų skyriaus vedėja Ieva Paberžienė.

Paskambinus telefonu 8 700 35545, sistema atpažins skambinančiojo numerį ir jam reikės save autentifikuoti suvedant 4 paskutinius asmens kodo skaičius bei pasirinkti socialinės paramos rūšį. Pareiškėjas gaus garsinį patvirtinimą apie užsakytą paslaugą ir papildomai bus informuotas trumpąja SMS žinute arba automatiniu skambučiu (jei naudojasi priemone, į kurią nėra galimybės išsiųsti SMS). Prireikus papildomų duomenų ar dokumentų su gyventojais susisieks Savivaldybės darbuotojai.

Paslauga bus teikiama lietuvių, rusų, lenkų bei anglų kalbomis.

Gyventojai, kurie dar nėra pateikę prašymų kompensacijoms gauti šiam šildymo sezonui, kviečiami pasinaudoti šia paslauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius