Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilumininkų kritiką dėl SGD terminalo „LitGas“ atremia įstatymais

Šilumos tiekėjų įmonės kritikuoja dujų pirkimą iš būsimo suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo su valstybės paskirta tiekėja „LitGas“ sutartis – esą tai kelia grėsmę šilumos tiekimo patikimumui ir gali didinti šilumos kainą vartotojams.
„Litgas“ vadovas Dominykas Tučkus
„Litgas“ vadovas Dominykas Tučkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„LitGas“ generalinis direktorius Dominykas Tučkus pabrėžia, kad įmonė atlieka tiekėjo vaidmenį, kas esą nedaro įtakos projekto infrastruktūrai. „LitGas“ netieks visų dujų vartotojams – šildymo sezono piko metu „Litgas“ dalis sudarytų iki 40 proc. poreikio energetikos sektoriuje. Tai nebūtų dominuojantis ar vienintelis tiekėjas šilumos gamintojams“, – laidoje „Aktualioji valanda“ sakė D.Tučkus.

Šilumininkai teigia, kad sąlygos, kuriomis jie pirks dujas, yra dar labiau diskriminuojančios nei šiuo metu Lietuvai taiko „Gazprom“: jie nepatenkinti, kad bus taikomi „imk arba mokėk“ principas, kad reikės mokėti į priekį. D.Tučkaus teigimu, tokia praktika yra reglamentuota įstatymais:

„Būtinas minimalus dujinimo kiekis, kuris leistų terminalui veikti, ir jis būtų patiekiamas energijos gamintojams. „LitGas“ savo ruožtu peržiūrinėja visas galimybes stengtis koordinuoti su šilumos ir kitais energijos gamintojais ir derinti jų kiekius. Jei kažkam dujų būtų per daug ar per mažai, mes į tai atsižvelgtume, dėliotume bendrą tiekimo schemą“, – teigė D.Tučkus.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.


 


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius