Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

„Šilumos miestams“ įsigijimo sandoris – tinkamas, sako Konkurencijos taryba

Šiaurės Europos energetikos grupės „Gren“ bendrovė „Gren Lietuva“, įsigijusi įmonę „Šiluma miestams“ ir netiesiogiai perėmusi penkių bendrovių kontrolę, tinkamai įvykdė įsipareigojimus, pranešė Konkurencijos taryba.  
Kaminas
Kaminas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tokią išvadą tarybos ekspertai padarė išnagrinėję „Gren Lietuvos“ atstovų pateiktą informaciją, pagal kurią „E energy invest“ grupei buvo perleistos bendrovės „Pramonės energija“ ir „Miesto energija“ – jos įgyvendinus sandorį toliau galės  efektyviai konkuruoti su kitomis įmonėms.

„Gren Lietuvai“ buvo leista įsigyti 100 proc. įmonės „Šiluma miestams“ akcijų bei netiesiogiai per ją perimti penkių bendrovių – Kirtimų, Šilo ir Karlų katilinių, „Akmenės energijos“ ir „Trakų energija“ – kontrolę tik po to, kai po 100 proc. Klaipėdos šilumos tiekimo ir gamybos įmonių „Pramonės energija“ ir „Miesto energija“ akcijų bus perleistos bendrovei „E energy invest“ arba su ja susijusioms įmonėms. 

Praėjusią savaitę pranešta, kad abi Klaipėdos įmones iš „E energijos“ ketina įsigyti didžiausia šalyje centralizuotos šilumos gamintoja Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) – sutartis dėl akcijų pirkimo-pardavimo jau pasirašyta.  

Konkurencijos taryba pernai „Gren Lietuvai“ neleido įsigyti visų septynių „Šilumos miestams“ valdomų įmonių, todėl ji  netiesiogiai perėmė tik penkias įmones. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius