Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilutės–Tauragės plote ketinama žvalgytis naftos išteklių

Šilutės-Tauragės plotas yra perspektyvus angliavandenilių, pirmiausia naftos, gavybai, tad planuojama skelbti šių išteklių žvalgybos ir gavybos konkursą, informuoja Lietuvos geologijos tarnyba prie Aplinkos ministerijos (LGT).
Nafta laboratorijoje
Nafta laboratorijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis šių tyrimų rezultatais manoma, kad Lauksargių telkinyje naftos ištekliai gali siekti iki 150 tūkst. tonų, o Rambyno kaupavietėje – iki 440 tūkst. tonų.

Šiame plote angliavandenilių ištekliai jau buvo žvalgyti 1970–1980 metais. Tyrimų duomenys leido aptikti 4 naftai kauptis perspektyvias struktūras, parengtinai išžvalgyti Lauksargių telkinį ir Rambyno naftos kaupavietę.

Remiantis šių tyrimų rezultatais manoma, kad Lauksargių telkinyje naftos ištekliai gali siekti iki 150 tūkst. tonų, o Rambyno kaupavietėje – iki 440 tūkst. tonų.

Prognozės, pasak LGT direktoriaus Jono Satkūno, gali ir pasikeisti, nes minėtoji išteklių žvalgyba vyko prieš keturis dešimtmečius, naudojantis tuometiniais seisminės žvalgybos tyrimo metodais. Nauji šiuolaikiniai 3D tyrimų metodai turėtų padėti patikslinti angliavandenilių struktūrų parametrus arba paneigti, kad jos apskritai yra.

Tikėtina, kad gali būti surastos naujos naftingos struktūros arčiau Rusijos Kaliningrado srities, kur nafta išgaunama iš tų pačių kambro sluoksnių, kaip ir Lietuvoje. Kaliningrado srityje naftos gavyba prasidėjo 1975 metais. Ten atrasti 37 naftos telkiniai, o gavyba šiuo metu vyksta 26 telkiniuose. Bendras išgautos naftos kiekis Kaliningrado srityje per visą laikotarpį – apie 40 mln. tonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius