-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Su JAV įmonės pagalba ukrainiečiai siekia pradėti urano sodrinimą savo šalyje

Ukrainos valstybinis koncernas „Jadernoje toplivo“ pradėjo derybas su JAV kompanija „ConverDyn“ siekdamas, kad šalyje būtų pradėtas urano sodrinimas. Šią informaciją paskelbė „Jadernoje toplivo“ spaudos tarnyba, rašo naujienų svetainė newsru.com.
Konteineriai su itin prisodrintu uranu
Konteineriai su itin prisodrintu uranu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien įmonė „ConverDyn“ suinteresuota bendradarbiauti su Ukrainos įmonėmis teikiant urano konversijos, reikalingos branduolinės energetikos plėtrai, paslaugas“, – teigiama „Jadernoje toplivo“ pranešime žiniasklaidai.

Kaip rašo „International Business Times“, šiuo metu Ukraina 95 proc. reikalingo branduolinio kuro savo 15 atominių elektrinių gauna iš Rusijos.

Kaip rašo „International Business Times“, šiuo metu Ukraina 95 proc. reikalingo branduolinio kuro savo 15 atominių elektrinių gauna iš Rusijos.

Susitikimo su JAV įmonės atstovais detalės buvo paskelbtos kitą dieną po to, kai Rusija nustojo tiekti gamtines dujas į Ukrainą, Kijevui ir Maskvai nesutarus dėl jų kainos.

Be sodrinto urano tiekėjų iš Rusijos Ukraina ir šiuo metu nedidelę jo dalį gauna iš JAV ir Prancūzijos įmonių – „Westinghouse“ ir „Areva“.

Tačiau „ConverDyn“ nori padėti Ukrainai pačiai pradėti reikalingo kuro gamybą ir taip sumažinti priklausomybę nuo Rusijos.

Šiuo metu Ukraina sodrinimui reikalingą uraną kasa savo teritorijoje, vėliau jį veža į Rusiją, o iš pastarosios perka atominėms elektrinėms jau paruoštą produktą.

2015 m. balandį Ukraina nutraukė su Rusija planuotos statyti bendros urano sodrinimo gamyklos projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius