Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugedęs „NordBalt“ neveiks iki liepos pabaigos

Sekmadienį atsijungusi elektros jungtis su Švedija „Nord Balt“ dėl, kaip spėjama, jūrinio kabelio gedimo neveiks iki liepos pabaigos.
„Nordbalt“ elektros jungtis
„Nordbalt“ elektros jungtis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Švedijos perdavimo sistemos operatorė „Svenska Kraftnät“ per elektros biržą „Nord Pool“ pranešė, jog „NordBalt“ atsijungė dėl galimo kabelio gedimo.

Elektros gamintoja „Lietuvos energijos gamyba“ (LEG) pranešė, jog sekmadienį vakare buvo aktyvuotas bendrovės valdomos Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės avarinis rezervas - jis veikė iki vidurnakčio. Elektrinė vėl buvo įjungta pirmadienį ryte ir veikia iki šiol.

Vis dėlto naktį iš sekmadienio į pirmadienį Kruonio hidroakumuliacinės elektrinė nesiurbė vandens į aukštutinį baseiną, nes rinkoje nebuvo didelės elektros pasiūlos. Dėl šios priežasties veikdama dviem iš keturių agregatų elektrinė dar galės dirbti maždaug pusę paros.

LEG atstovas spaudai Valentas Neviera BNS sakė, jog kol kas nėra aišku, ar bus įjungtas Lietuvos elektrinės 9-asis 455 megavatų (MW) galios bloką. Jis įjungiamas, jei elektros kainos biržoje pakyla stipriai.

„Nord Pool“ nurodo, kad pirmadienį Lietuvoje elektra kainuoja 37,7 euro už megavatvalandę - maždaug 26,9 proc. daugiau nei sekmadienį.

2016-ųjų pradžioje pradėjusios veikti „NordBalt“ yra problematiška bei vis atsijunginėja. Dėl dažnų gedimų kitąmet planuojama keisti 116 sausumos kabelio movų. Tiksli remonto data kol kas nepaskelbta.

550 mln. eurų vertės 453 kilometrų ilgio Švediją ir Lietuvą sujungusį kabelį Švedijos ABB nutiesė 2015-ųjų pabaigoje. Švedijos pusėje požeminis „NordBalt “ kabelis driekiasi beveik 40 kilometrų, o Lietuvos pusėje - 13 kilometrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius