-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 02 02

Elektros tiekėjų telefonai įkaitę: pingant elektros planams gyventojai ieško būdų pasikeisti aukštus tarifus

Pingant elektrai gyventojai, pernai užfiksavę aukštus elektros tarifus, aktyviai ieško būdų sutaupyti. Elektros tiekėjai tvirtina, kad jau kelias savaites įmonės sulaukia nuo trijų iki dešimt kartų daugiau skambučių negu įprastai, o planus į pigesnius jau pasikeitė tūkstančiai gyventojų. Bendrovės tikina, kad keičiantiems planus jokių baudų ar mokesčių netaiko, tačiau jei klientas turėjo fiksuotos kainos planą ir jam buvo suteikta nuolaida, – ją teks grąžinti.
Elektros tiekėjai
Elektros tiekėjai / Irmantas Gelūnas, Žygimantas Gedvila, 15min

Elektros kainoms krentant, praėjusią savaitę tiek energetikos ministras Dainius Kreivys, tiek Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) vadovas Renatas Pocius paragino gyventojus ieškoti pigesnių elektros tiekimo sutarčių, o nepriklausomus tiekėjus – tokius pasiūlymus teikti klientams ir savo iniciatyva.

Praėjusią savaitę susitikęs su tiekėjais R.Pocius 15min pabrėžė, kad įmonės buvo raginamos kaip galima labiau bendradarbiauti su vartotojais, ypač tais, kurie yra užfiksavę elektros kainas didesniame nei 28 centų už kilovatvalandę (ct/kWh) lygyje.

Šiuo metu rinkoje nepriklausomi tiekėjai siūlo tris fiksuotus tarifus, žemesnius nei 28 ct/kWh riba (du „Elektrum Lietuva“, vieną – „Enefit“)

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Renatas Pocius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Renatas Pocius

„Jiems siųsti paraginimus dėl sutarčių pakeitimo, kad jie pagalvotų, pasiskaičiuotų, pasiskaitytų ir priimtų atitinkamus sprendimus“, – sakė R.Pocius.

Raginimai susimažinti elektros tarifą, klientams pro ausis neprasprūdo. Vilnietis Mindaugas 15min pasakojo, kad pernai rudenį elektros kainą fiksavo išties dideliu tarifu – jis siekė 48 centus už kilovatvalandę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius