Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomija planuoja iki 2030 metų atsisakyti anglių

Siekdama sumažinti išmetamą šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį, Suomija planuoja iki 2030 metų atsisakyti anglių naudojimo, perpus sumažinti naftos importą ir gerokai padidinti elektromobilių skaičių savo keliuose.
Dzisi - itin svarbus akmens anglies gavybos centras Kinijoje
Anglis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šie ketvirtadienį pristatyti pasiūlymai, kurie įtraukti į vyriausybės energetikos ir kovos su klimato kaita strategiją, susiję su planais, pagal kuriuos norima iki 2050 metų užtikrinti, kad energijos gamyba Suomijoje būtų pagrįsta atsinaujinančiuoju biokuru ir kad gaminant energiją nebūtų išskiriama anglies dioksido.

Pagal Europos Sąjungos (ES) reikalavimus Suomija, kuri ketvirtadalį savo elektros energijos suvartoja namų šildymui, per kitus 14 metų transporto, būsto ir žemės ūkio sektoriuose išmetamą šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį turi sumažinti 39 procentais.

Nors vyriausybė nori laipsniškai atsisakyti anglių naudojimo – o deginant anglis pagaminami 8 proc. visos šalies elektros energijos, – ji artimiausiu metu ir toliau skatins deginti durpes – kitą iškastinį kurą.

Pasiūlymams reikia parlamento pritarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius