Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švediškos elektros poreikį kompensuoja Lenkija ir Kruonio HAE

Trečiadienį vėl sugedus elektros jungčiai su Švedija „NordBalt“, elektros poreikį tenkina Lenkija ir Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė (HAE).
Elektros lemputės
Elektros lemputės / 123rf.com nuotr.

„Gedimo priežastis šiuo metu šalinama. Atsijungus jungčiai ir sumažėjus į Lietuvą importuojamos elektros kiekiui, „Litgrid“ aktyvavo 300 megavatų rezervą iš Lenkijos ir 400 megavatų – iš Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės“, – pranešė „Litgrid“.

Paskutinį kartą Kruonio HAE rezervas buvo įjungtas sugedus „NordBalt“ jungčiai praėjusį ketvirtadienį. Tuomet elektros rezervas buvo tiekiamas ir iš Lenkijos, pranešė bendrovė „Lietuvos energijos gamyba“.

„Litgrid“ per elektros biržą „Nord Pool“ trečiadienį pranešė, kad jungtis atsijungė dėl gedimo Klaipėdos elektros srovės keitiklio stotyje, o remontas gali trukti iki penktadienio vidurnakčio.

Paskutinį kartą jungtis atsijungė praėjusį ketvirtadienį, ji buvo pataisyta sekmadienį. Balandžio pradžioje dėl gedimo Klaipėdos valdymo sistemoje jungtis neveikė keletą valandų.

„Litgrid“ vadovas Daivis Virbickas ne kartą yra sakęs, kad bandant jungtį atsijungimai yra įprasti. Anot jo, jūriniai kabeliai per metus vidutiniškai atsijungia 10 kartų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius