Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“ skolina 21 mln. eurų „Modus Asset Managment“ fondo perkamoms saulės elektrinėms

Tarptautinei įmonių grupei „Modus Group“ priklausančios įmonės „Modus Asset Managment“ fondas iš banko „Swedbank“ skolinasi 21 mln. eurų Kauno, Šiaulių, Ukmergės ir Elektrėnų rajonuose vystomiems saulės elektrinių parkams įsigyti.
Saulės jėgainės
Saulės jėgainės / 123rf.com

Tai didžiausias banko finansavimas, skirtas saulės elektrinių įsigijimui Lietuvoje, penktadienį pranešė „Swedbank“.

„Šiuo didžiausiu mūsų suteiktu finansavimu saulės elektrinių įsigijimui Lietuvoje tikimės prisidėti prie sparčios atsinaujinančios energetikos plėtros“, – sako „Swedbank“ verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

„Modus Remote Solar Fund I“ perkamų saulės elektrinių parkų galia turėtų sudaryti 36 megavatų (MW), jie energiją turėtų tiekti daugiau kaip 50 įmonių.

„Įsigyjame tik jau pastatytas ir pilnai veikiančias jėgaines, kurios teikia elektrą pagal iš anksto sudarytas sutartis. Todėl fondas neprisiima jų vystymo ir statybų rizikos“, – sako „Modus Asset Management“ vadovas Povilas Pečiulis.

Anot jo, fondo investicijomis į nutolusias saulės elektrines padeda išlaikyti lyderio pozicijas, valdant didžiausią jų portfelį šalyje, 2023 metais jo dydis turėtų siekti 70 MW.

Tai yra vienas iš trijų „Modus Asset Management“ fondas, skirtas tik investicijoms į saulės elektrinių parkus, bendrovė taip pat valdo fondą „Modus Poland Solar Fund I“ ir „Modus Renewable Lithuanian Investments subfondą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius