-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teisininkas: galima laukti privalomojo „Lietuvos dujų“ ir „Amber Grid“ akcijų išpirkimo

Lietuvos valstybei įvykdžius prievolę nupirkti smulkiųjų akcininkų turimas „Lietuvos dujų“ ir „Amber Grid“ akcijas, gali laukti naujas, jau privalomas, akcijų išpirkimas, o po to šių dviejų įmonių iš viso gali nelikti biržoje, aiškina teisininkai. Analitikai šia teorine galimybe abejoja, bet jos neatmeta, o pačios įmones kol kas neatvirauja, rašo dienraštis „Verslo žinios“.
„Amber Grid“ būstinė Vilniuje
„Amber Grid“ būstinė Vilniuje / Jurgitos Lapienytės nuotr.

„Bendrovės „Lietuvos energija“ ir „Epso-G“ per 3 mėnesius nuo oficialaus siūlymo įgyvendinimo pabaigos dabar turi teisę pareikalauti, kad visi likę smulkieji akcininkai parduotų savo turimas akcijas, nes buvo peržengta įstatymuose numatyta 95 proc. balsų riba įmonėse. Šiuo atveju tokio privalomo akcijų išpirkimo metu smulkiesiems akcininkams būtų mokama tokia akcijos kaina, už kurią buvo įgyvendintas oficialus siūlymas“, – dienraščiui komentuoja advokatų profesinės bendrijos TVINS vadovaujantysis partneris Tomas Talutis.

Išpirkus visas laisvas likusias akcijas, įmones būtų galima išbraukti iš „Nasdaq Omx Vilniaus“ biržos prekybos sąrašų. „Lietuvos energijos“ vadovas Dalius Misiūnas teigė, kad šiuo metu sprendimas, ar privaloma tvarka bus išperkamos likusios akcijos iš smulkiųjų „Lietuvos dujų“ investuotojų, kol kas nepriimtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius