-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisininkas Gytis Kaminskas: dėl pigesnių dujų Lietuva gali nutraukti ginčus su „Gazprom“

Advokatų profesinės bendrijos „Baltic Legal Solutions“ vyresnysis partneris Gytis Kaminskas teigia neatmetantis galimybės, kad dėl pigesnių dujų Lietuva gali nutraukti teisinius ginčus su Rusijos dujų milžinu „Gazprom“.
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / BFL nuotr.

Tai jis pareiškė dienraščiui „Lietuvos rytas“.

„Jei sutampa abiejų pusių požiūriai, šalys gali baigti ginčus teismuose, aukodamos dalį savo interesų“, – sakė G.Kaminskas.

Teigiama, jog naujoji Vyriausybė gali siekti atsisakyti ieškinių „Gazprom“, o šis esą atsidėkodamas greičiausiai sumažintų dujų kainą Lietuvai.

„Pradėję dialogą su „Gazprom“ sieksime tartis dėl visų klausimų, taip pat – ir dėl arbitraže sprendžiamų ginčų, kuriuos inicijavo tiek viena, tiek kita pusė“, – teigė energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

G.Kaminsko žodžiais, kol kas tiek naujoji Vyriausybė, tiek „Gazprom“ bando apčiuopti silpnąsias puses prieš sėsdami prie derybų stalo.

Stokholmo arbitraže atstovaujantis advokatas Vilius Bernatonis teigė negirdėjęs, kad valdžia atsisakytų teisinės kovos su „Gazprom“.

Spalį Lietuva paskelbė inicijuojanti ieškinį Stokholmo arbitraže prieš „Gazprom“ dėl 5 mlrd. litų permokos. Ji atsirado pakeitus dujų kainos formulę, dėl to esą nukentėjo šalies dujų vartotojai.

Lietuva Rusijos koncerną yra apskundusi ir Europos Komisijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius