Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas pradėjo nagrinėti bendrovės „Gazprom“ ir Konkurencijos tarybos ginčą

Vilniaus apygardos administracinis teismas pradėjo nagrinėti administracinę bylą pagal OAO „Gazprom“ skundą Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybai (KT) dėl nutarimo, kuriuo bendrovei už Konkurencijos įstatymo nuostatų pažeidimus buvo skirta beveik 35,6 mln. eurų (per 23 mln. litų) bauda, panaikinimo.
Temidė
Temidė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pareiškėja OAO „Gazprom“ prašo teismo panaikinti kaip neteisėtą 2014-06-10 nutarimą, kuriuo Konkurencijos taryba pripažino, kad bendrovė savo veiksmais pažeidė Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybos 2004-03-18 nutarimo nuostatas, ir buvo nubausta 35 651 268,5 eurų (123 096 700 Lt) bauda.

Pasak pareiškėjos, Konkurencijos taryba netinkamai aiškino 2004 m. koncentracijos vykdymo sąlygą ir be pagrindo pradėjo tyrimą bei skyrė baudą, be to, tyrimas nebuvo baigtas per įstatymo nustatytą terminą, buvo pažeistos procedūros, objektyviai neįvertintos visos aplinkybės.

OAO „Gazprom“ mano, kad buvo pažeista bendrovės teisė į gynybą, nes pareiškėjai neleista susipažinti su 60 proc. bylos medžiagos.

Vilniaus apygardos administracinis teismas šios administracinės bylos nagrinėjimą pratęs birželio 3 d. ir kitą savaitę numatytuose teismo posėdžiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius