-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The New York Times“: Kartu su Krymu Rusija užgrobė milžiniškas Juodojoje jūroje glūdinčias naftos atsargas

Kartu su Krymu Rusija užgrobė jūros šelfą, kuriame glūdintys ištekliai gali būti verti trilijonų dolerių, skelbia „The New York Times“. Anot leidinio, Rusija okupaciją parodė kaip teritorijos, kuri esą jai teisėtai priklauso, atgavimą. Tačiau ji nutylėjo naftos ir dujų karštinę, kuri yra kilusi dėl Juodojoje jūroje esančių naftos atsargų.
Krymas
Krymas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Krymo prisijungimas tapo smūgiu Ukrainos viltims pasiekti energetinę nepriklausomybę. Tačiau Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas aiškina, kad  „Krymo prisijungimas ir energetiniai ištekliai nesusiję“, o nafta ir dujos „Rusijos nejaudino“.

Leidinys teigia, kad sutartys, kurias įmonės ketino pasirašyti su Ukraina dėl naftos išgavimo Juodojoje jūroje, gali būti nepasirašytos.

„Exxon Mobil“, „Royal Dutch Shell“ ir kitos didelės bendrovės jau baigė išteklių žvalgybą Juodojoje jūroje.

Amerikiečių geologo Williamo B. F. Ryano teigimu, gali būti, kad užgrobusi Krymą Rusija pasiėmė ir milžiniškas naftos atsargas.

Analitikų teigimu, kliūtimi Rusijai pradėti siurbti naftą užgrobtoje teritorijoje gali tapti Vakarų sankcijos. Tačiau pabrėžiama, kad Rusija pasisavino „Ukrainos nacionalinės dujų bendrovės“ Krymo padalinį.

Leidinys teigia, kad sutartys, kurias įmonės ketino pasirašyti su Ukraina dėl naftos išgavimo Juodojoje jūroje, gali būti nepasirašytos.

Balandį JAV įvedė sankcijas energetikos bendrovei „Černomorneftgaz“, kurią nacionalizavo okupacinė valdžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius