-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiekėjai: valstybės kompensacijų nereikia 40–75 proc. elektros vartotojų

Mažiau nei 24 centus už elektros kilovatvalandę šiuo metu moka 40–75 proc. nepriklausomų elektros tiekėjų klientų, sako bendrovių atstovai.
Energijos skirstymo operatorius
Elektros skaitikliai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bendrovė „Ignitis“ teigia, kad mažiau nei 24 centus moka iki 47 proc. jos klientų, sutartis pasirašiusių nuo rinkos liberalizavimo pradžios.

„47 proc. klientų fiksuotos kainos yra žemesnės negu riba, iki kurios taikoma valstybės kompensacija (24 centai), tad jiems nereikia taikyti kompensacijos. 83 proc. visų elektros rinkos liberalizavimo etapų „Ignitis“ klientų už kilovatvalandę moka mažiau nei visuomeninio tiekimo klientai“, – teigiama bendrovės komentare BNS.

Anot jo, valstybės kompensacija netaikoma 87 proc. pirmojo, 46 proc. antrojo ir 39 proc. trečiojo etapo klientų.

„Ignitis“ nenurodė, kiek pirmojo ir antrojo etapų metu pasirašytų fiksuotos kainos sutarčių baigiasi šiais metais – tai esą komercinė įmonės informacija.

Kitos tiekėjos – „Elektrum Lietuva“ – duomenimis, pigiau nei 24 centus moka apie 75 proc. pirmojo etapo ir apie 40 proc. antrojo etapo jos klientų – iš viso apie 35 tūkst. vartotojų.

„Pagal mūsų duomenis, apie 75 proc. pirmos bangos vartotojų už elektrą moka mažiau nei 24 centai be valstybės kompensacijos. Ir apie 40 proc. antros bangos moka mažiau. Akivaizdu, kad jei nebūtų buvęs atidėtas antrasis liberalizavimo etapas, didžioji dauguma šios bangos gyventojų taip pat mokėtų mažiau 24 centų“, – BNS penktadienį nurodė „Elektrum Lietuvos“ komunikacijos projektų vadovė Jūratė Rupšienė.

Pasak jos, iki metų pabaigos baigs galioti apie 10 proc. fiksuotos kainos sutarčių.

Energetikos ministerija skelbia, kad 87 proc. visų nepriklausomą tiekėją pasirinkusių vartotojų, turinčių fiksuotą tiekimo tarifą, už elektrą moka pigiau nei visuomeninio tiekimo kaina be valstybės kompensacijos (33 centai).

Remdamasi apibendrintais nepriklausomų tiekėjų duomenimis, ministerija teigia, jog pirmojo etapo vartotojai už elektrą moka vidutiniškai 17 centų, antrojo – 25 centus be valstybės paramos.

Nepriklausomų tiekėjų pasiūlymų kaina šią savaitę siekia apie 52–55 centus už kilovatvalandę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius