-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Total“ vadovas: naftos pramonė turi susitaikyti su paklausos mažėjimu

Naftos pramonė privalo susitaikyti su tuo, kad pasaulinė naftos paklausa iki 2050 metų mažės. Tačiau didelį potencialą turi kiti angliavandeniliai, ypač dujos, antradienį pareiškė Prancūzijos energetikos milžinės „Total“ vadovas Patrickas Pouyanne.
Naftos gavyba jūroje
Naftos gavyba jūroje / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Dujos Nafta

Jo teigimu, klimato politika ir elektromobiliai per ateinančius tris dešimtmečius turės įtakos naftos paklausai.

„Gali būti, kad 2040-2050 metais naftos paklausa nebus tokia didelė kaip dabar“, – Stambule vykstančio Pasaulio naftos kongreso metu sakė jis. „Šis scenarijus yra tikėtinas“, jeigu bus įgyvendintas 2015 metais priimtas Paryžiaus klimato susitarimas.

Tačiau P. Pouyanne pabrėžė, kad naftos paklausa išliks, net jei elektromobiliai pasiteisins, nes šiuo metu naftai nėra alternatyvos didelių krovininių mašinų ir lėktuvų srityje.

„Todėl raginu naftos pramonę atsakingai elgtis, nes mums visiems yra sočiai galimybių, – sakė jis. – Turime turėti konkurencingų naftos aktyvų, esant nebe tokiai didelei paklausai.“

Tuo tarpu dujas P. Pouyanne laiko „idealiu ateities angliavandeniliu“, kuris gali būti naudojamas kartu su atsinaujinančiais energijos šaltiniais. „Turime dėti viltis į dujas“, – mano „Total“ vadovas.

Anot P. Pouyanne, naftos kainų smukimas pastaraisiais metais naftos rinkai buvo skausmingas, tačiau ji pademonstravo, kad gali keistis.

Energetikos milžinės ne tik efektyviau dirba, bet ir demonstruoja „novatorišką dvasią“. „Total“ vadovas pats priminė apie savo kompanijos sugrįžimą į Irano rinką.

Liepos 3 d. „Total“, nepaisant JAV spaudimo, pasirašė milijardinės vertės sutartį su Iranu. Tai buvo pirmas susitarimas su Europos kompanija per daugiau nei dešimtmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius