-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina pasiūlė „Gazprom“ peržiūrėti dujų tranzito sutartį

Ukrainos valstybės įmonė „Naftogaz“ pareiškė, jog koncernas „Gazprom“ nuolat pažeidinėja dvišalę dujų tranzito sutartį, ir pasiūlė Rusijos dujų monopolininkui aptarti jos koregavimo galimybes.
Dujotiekio spaudimas
Dujotiekio spaudimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ukraina

„Gazprom“ dujų tranzito sutartį pažeidžia jau kelerius metus, nesilaikydamas sąlygos dėl minimalių tiekimo apimčių. Nusiuntėme laišką koncernui „Gazprom“, kuriame išdėstytas reikalavimas sutartį keisti“, – sakė „Naftogaz“ vadovas Andrejus Kobolevas.

2009 metais su „Naftogaz“ pasirašyta ilgalaike dujų tranzito sutartimi „Gazprom“ įsipareigojo per Ukrainą kasmet tranzitu nukreipti ne mažiau 110 mlrd. kubinių metrų dujų. Ši sutarties sąlyga, už kurios nesilaikymą Rusijos dujų monopolininkui gali būti taikomos baudos, nė vienas metais nebuvo patenkinta.

Pernai „Gazprom“ per Ukrainą eksportavo 86,1 mlrd. kubų dujų – 3,2 proc. mažiau nei užpernai.

Panaši tiekimo sąlyga – „take or pay“ („imk arba mokėk“) – yra ir „Naftogaz“ sutartyje su „Gazprom“ dėl dujų tiekimo Ukrainai, kuri taip pat nesilaiko minimalaus importo reikalavimo. „Gazprom“ ne kartą Ukrainai tai yra akcentavęs, tačiau baudų „neišrašė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius