Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina sieks ilgalaikės dujų tranzito sutarties su Rusija

Ukraina sieks su Rusija pasirašyti ilgalaikę gamtinių dujų tranzito į Europą sutartį, pareiškė Ukrainos premjeras.
Ukrainos premjeras Oleksijus Hončarukas
Ukrainos premjeras Oleksijus Hončarukas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Rusija Ukraina Dujos

„Mums neabejotinai būtina siekti ilgalaikės tranzito sutarties. Dėl jos teks gerai padirbėti“, – žurnalistams sakė Oleksijus Hončarukas.

Jo žodžiais, šį mėnesį planuojamoms trišalėms deryboms – Ukrainos, Rusijos ir Europos Sąjungos – besiruošianti vyriausybė realiai vertina situacija ir kruopščiai rengia savo poziciją.

„Esamą situaciją vertiname realiai. Kruopščiai ruošiamės deryboms, formuojame savo poziciją. Todėl dabar nenoriu viso to viešai komentuoti“, – pabrėžė O.Hončarukas.

Rusijos ir Ukrainos sutartis dėl dujų tranzito baigs galioti šių metų pabaigoje, o dėl naujos kol kas nesutariama. Rusija siūlė pratęsti dabartinės sutarties galiojimą, tačiau Ukraina tokį siūlymą atmetė, tvirtindama, jog ši sutartis neatitinka nei Ukrainos, nei ES teisės normų.

Kijeve manoma, kad Rusija spaus Ukrainą pasirašyti trumpalaikę tranzito sutartį, stringant jos naujų eksporto dujotiekių, kurie aplenks Ukrainą, projektų įgyvendinimui.

Didžioji dalis Europai skirtų Rusijos dujų dabar tiekiamos per Ukrainos teritoriją. Anksčiau Maskva ir Kijevas nuolat ginčijosi dėl tranzito sąlygų, „Gazprom“ ne kartą buvo stabdęs dujų tiekimą Europai per Ukrainą. Rusija tiesia du naujus Ukrainą aplenksiančius dujotiekius į Europą – „Nord Stream 2“ ir „TurkStream“, tačiau jų iki šių metų pabaigos veikiausiai nepavyks užbaigti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius