Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina siūlo Norvegijos kapitalui perimti dujotiekių sistemos valdymą

Ukraina pasirengusi perduoti dujotiekio sistemos valdymą Norvegijos investuotojams, pareiškė Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas.
Dujotiekis
Dujotiekis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jei Norvegijos energetikos bendrovės pasirengusios investuoti į Ukrainos dujų transportavimo sistemą bei požemines dujų saugyklas, mūsų parlamentas pasirengęs priimti įstatymų pataisas, kurios leistų tai daryti“, – Ukrainos ir Norvegijos verslo forume kalbėjo A.Jaceniukas.

„Investicijų turi daugėti. Sveikiname Norvegijos verslą Ukrainoje ir tikimės, kad Norvegijos bendrovės investuos“, – sakė Ukrainos vyriausybės vadovas.

„Ukrtransgaz“ valdomas Ukrainos dujotiekių tinklas pajėgus per metus iš Rytų tiekėjų priimti 288 mlrd. kubinių metrų, iš šalies išpumpuoti 178,5 mlrd. kubinių metrų, iš jų į Europą – 142,5 mlrd. kubinių metrų dujų.

Ukrainos požeminėse saugyklose, kurių yra 12, telpa 31 mlrd. kubinių metrų dujų. Saugyklos naudojamos tiek dujų tiekimui Ukrainos vartotojams, tiek ir dujų tranzitui į Europą, yra neatskiriama šalies dujų transportavimo sistemos dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius