Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje – dar viena „Gazprom“ nesėkmė dėl 5,4 mlrd. eurų vertės baudos

Kijevo apeliacinis ūkio teismas atmetė Rusijos koncerno „Gazprom“ skundą dėl šalies antimonopolinės tarnybos skirtos 172 mlrd. grivinų (5,4 mlrd. eurų pagal dabartinį grivinos kursą) baudos išieškojimo tvarkos.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Gazprom Ukraina

Tokią baudą Ukrainos antimonopolinės tarnyba Rusijos dujų gigantui skyrė 2016-ųjų sausį už piktnaudžiavimą monopoline padėtimi Ukrainos dujų tranzito rinkoje – atitinkamos sutarties su nacionaliniu energetikos holdingu „Naftogaz“ sąlygų nesilaikymo.

„Gazprom“ bandymai šios baudos teisėtumą užginčyti įvairių instancijų Ukrainos teismuose buvo nesėkmingi.

Ukrainos Aukščiausiasis Teismas pernai rugsėjį atmetė kaip nepagrįstą „Gazprom“ kasacinį skundą dėl Aukščiausiojo Ūkinio Teismo sprendimo pripažinti teisėtais visų žemesnės instancijos teismų sprendimus dėl šios baudos ir nurodymo pradėti jos išieškojimą.

Ukrainos vyriausybės nurodymu jau areštuojami šioje šalyje turimi „Gazprom“ aktyvai. Praėjusią savaitę skelbta, jog areštuotas bendrovių „Gazprom sbyt Ukrainy“ ir „Meždunarodnyj konsorcium po upravleniju ir razvitiju gazotransportnoj sistemy Ukrainy“ turtas, taip pat „JužNIIGimpogaz“ bei „Gaztranzit“ įmonių vertybiniai popieriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius