-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 30 /18:44

Ukrainoje teismas pripažino kalta brangiau detales Kruonio elektrinei pardavusią įmonę

Ukrainos Aukščiausiais antikorupcijos teismas (UAAT) nuteisė du iš trijų valstybės valdomos įmonės „Electrotyazhmash“ vadovus piktnaudžiavus tarnyba, parduodant atsargines dalis Lietuvos valstybės valdomai „Ignitis grupės“ įmonei Kruonio hidroakumuliacine elektrinei, pranešė portalas „Kharkiv Times“.
Kruonio HAE
Kruonio HAE / Vytauto Kandroto nuotr.

Publikacijoje teigiama, kad teismas nustatė, jog „Electrotyazhmash“ atsisakė sudaryti tiesioginę sutartį su Lietuvos įmone, o Kruonio hidroagregato remontui skirtas atsargines dalis už sumažintą kainą pardavė Čekijos tarpininkei. Pastaroji vėliau šias dalis pardavė Lietuvos energetikos įmonei už daug didesnę kainą.

Dėl to Ukrainos gamykla, kaip nurodė teismas, patyrė 217,3 tūkst. eurų nuostolių, o šias lėšas, kurias tarpininkaujanti įmonė gavo dėl nusikalstamos veikos, teismas konfiskavo.

Teismo sprendimu, du aukščiausio lygio „Electrotyazhmash“ vadovai ir du Čekijoje registruotos įmonės – tarpininkės – vadovai pripažinti kaltais. Jiems uždrausta nuo 2,5 iki 4 metų eiti tam tikras pareigas, jiems taip pat skirtos 17 tūkst. grivinų (apie 463 eurų) siekiančios baudos.

Valstybės kontroliuojamos „Ignitis grupės“ antrinė bendrovė „Ignitis gamyba“ trečiadienį BNS informavo neturėjusi tiesioginių sutarčių su nurodytomis Ukrainos ir Čekijos bendrovėmis bei teigė, kad jos darbuotojams nebuvo pareikšti jokie įtarimai.

„Publikacijoje pateikiama informacija apie 2017 metai vykdyto Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės agregato kapitalinio remonto darbams naudotas atsargines detales. Kapitalinį remontą atliko ir reikiamas atsargines detales tiekė viešą pirkimą laimėjusios įmonės „Elektrėnų energetikos remontas“ ir „Baltijos tiekimas“, – teigiama „Ignitis gamybos“ komentare BNS.

Šis lapkričio 22 dieną UAAT priimtas sprendimas per 30 dienų gali būti Apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius