-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos energetikos ministras patvirtino ketinimus šiemet nebepirkti dujų iš Rusijos

Ukrainos energetikos ir anglies pramonės ministras Eduardas Stavickis patvirtino šalies ketinimus iki šių metų pabaigos nebepirkti gamtinių dujų iš Rusijos.
Dujų saugyklos Ukrainoje pilnos.
Dujų saugyklos Ukrainoje pilnos. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Manome, kad galime iki metų pabaigos visiškai neimportuoti rusiškų dujų“, – spaudos konferencijoje trečiadienį kalbėjo E.Stavickis.

Jo žodžiais, šiuo metu atliekami galutiniai skaičiavimai dėl tokių planų pagrįstumo, atsižvelgiant į tai, jog dėl šiltų orų dujų vartojimas Ukrainoje sumažėjo beveik perpus.

„Ukraina turi pakankamai dujų požeminėse saugyklose, ir dabar nėra importo poreikio. Importas gali būti atnaujintas, kai jis bus būtinas“, – pabrėžė E.Stavickis.

„Naftogaz“ planavo per visus šiuos metus iš „Gazprom“ nupirkti 18 mlrd. kubų dujų, ir šį planą jau įgyvendino“, – pridūrė ministras.

Jis akcentavo, jog „Naftogaz“ sprendimas laikinai sustabdyti dujų pirkimą iš „Gazprom“ neturės jokios įtakos rusiškų dujų tranzitui per Ukrainą.

„Tai visiškai jokios įtakos neturės. Dėl to esame visiškai ramūs“, – sakė E.Stavickis.

Gamtines dujas iš Europos rinkos per Lenkiją ir Vengriją nedideliais kiekiais perkanti Ukrainos „Naftogaz“ jų importą iš Rusijos sustabdė lapkričio 8-ąją.

Ukraina turi 12 požeminių dujų saugyklų, kurių bendra talpa viršija 30 mlrd. kubinių metrų, per metus išgauna per 20 mlrd. kubinių metrų gamtinių dujų.

„Šiuo metu mūsų požeminėse saugyklose yra 18 mlrd. kubų dujų. Šio kiekio visiškai pakaks šildymo sezonui“, – patikino E.Stavickis.

Pernai Ukraina sudegino 54,775 mlrd. kubinių metrų gamtinių dujų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius