Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos „Naftogaz“ pasirašė sutartį dėl dujų tiekimo iš Europos pirmąjį 2020-ųjų ketvirtį

Ukrainos valstybinė energetikos grupė „Naftogaz“ pranešė su neskelbiamu „dideliu tarptautiniu prekiautoju dujomis“ pasirašiusi sutartį dėl garantuoto 450 mln. kubinių metrų gamtinių dujų tiekimo Ukrainai pirmąjį 2020 metų ketvirtį.
Dujotiekio darbuotojas
Dujotiekio darbuotojas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dėl išvystytos Europos dujų rinkos ir nepaisant rizikos, kad žiemą Rusija gali nutraukti dujų tranzitą, šiandien mes jau esame sutarę dėl pirmąjį ateinančių metų ketvirtį reikalingo fizinio dujų tiekimo iš Europos“, – pareiškė „Naftogaz“ dujų padalinio vadovas Andrejus Favorovas.

Jis pabrėžė, jog „Naftogaz“ puikiai pasirengė artėjančiam šildymo sezonui, požeminėse dujų saugyklas sukaupdama daugiau dujų, paruošdama šalies dujotiekių sistemą funkcionuoti tranzito nutraukimo sąlygomis bei pasirašydama sutartis su nuo „Gazprom“ nepriklausančiais tiekėjais.

„Naftogaz“ svarsto dar kelis Europos prekiautojų dujomis pasiūlymus dėl jų tiekimo po sausio ir jais pasinaudos, esant komerciniam poreikiui“, – pridūrė A.Favorovas.

Ukraina dujų iš Rusijos neperka jau beveik ketverius metus.

Rugsėjo 19-ąją numatytos trišalės Rusijos, Ukrainos ir Europos Komisijos derybos dėl rusiškų dujų tranzito per Ukrainą nuo 2020-ųjų, pasibaigus dabartinei sutarčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius