-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos vyriausybė atleido visus „Naftogaz“ stebėtojų tarybos narius

Ukrainos ministrų kabinetas atleido jo deleguotus nacionalinio energetikos holdingo „Naftogaz“ stebėtojų tarybos narius – Juliją Kovaliv, Nataliją Bojko ir Juliją Sviridenką.
„Naftogaz“
„Naftogaz“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš kelias savaitę iš „Naftogaz“ tarybos pasitraukė nepriklausomi direktoriai.

„Visų stebėtojų tarybos narių įgaliojimai nutraukti, todėl dabar akcininkė (vyriausybė) ir naujoji vadovybė priims visus bendrovei svarbius sprendimus“, – pranešė J.Kovaliv.

Šio mėnesio pradžioje Ukrainos vyriausybė gavo atsistatydinimo raštus iš visų trijų nepriklausomų „Naftogaz“ stebėtojų tarybos narių: Claire Spottiswood iš Jungtinės Karalystės, Bruno Lescois iš Prancūzijos ir Ludo van der Heydeno iš Belgija. Jie pareiškė, kad Jurijaus Vitrenkos paskyrimas „Naftogaz“ valdybos pirmininku ir tolesni jo veiksmai smarkiai pablogino santykius tarp stebėtojų tarybos ir valdybos, taip pat sukėlė abejonių dėl bendrovės ateities ir jos finansinės būklės.

Pasak C.Spottiswood, po J.Vitrenkos paskyrimo pavasarį beveik neliko normalaus bendravimo su stebėtojų taryba, dokumentai iš valdybos pirmininko nebuvo gaunami, jis neatsakinėjo į stebėtojų tarybos klausimus, o talentingi vadovai pradėjo palikinėti įmonę.

„Mes tiesiog negalime būti efektyvūs tokiomis aplinkybėmis, nes mes priimame tam tikrus sprendimus, bet jie nėra vykdomi“, – žiniasklaidai sakė C. Spottiswood.

Savo ruožtu J.Vitrenka pareiškė, jog „tarp nepriklausomų narių nėra nė vieno, turinčio specializuotą [naftos ir dujų] išsilavinimą ir gamybinės patirties, turinčio teisinį išsilavinimą ir atitinkamos patirties, pagal tarptautinius standartus sertifikuoto finansų specialisto ar tiesiog gero specialisto, turinčio darbo Ukrainoje patirties“.

J.Vitrenka pabrėžė manantis, kad atsistatydinę nepriklausomi stebėtojų tarybos nariai nebuvo išrinkti skaidriai, todėl, anot jo, būtina kuo skubiau surengti atvirą ir skaidrų „Naftogaz“ stebėtojų tarybos nepriklausomų narių konkursą.

Pasak Ukrainos ministro pirmininko Deniso Šmygalio, toks konkursas turėtų baigtis šių metų lapkritį, kad naujoji stebėtojų taryba turėtų pakankamai laiko nustatyti reikalavimus kandidatui į „Naftogaz“ valdybos pirmininko postą (J.Vitrenka į šias pareigas paskirtas tik vieneriems metams).

Nesant „Naftogaz“ stebėtojų tarybos, prireikus dalį jos funkcijų gali atlikti ministrų kabinetas.

Ukrainos vyriausybė balandžio pabaigoje atleido Andrijų Koboljevą iš „Naftogaz“ valdybos pirmininko pareigų į jas paskyrė J.Vitrenką, kuris tuo metu laikinai vadovavo Energetikos ministerijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius