-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 20 /2014 10 21

Uždaromą Ignalinos atominę elektrinę konsultuos „Gazprom“ teisininkai

Uždaromą Ignalinos atominę elektrinę konsultuos ir „Gazprom“ teisininkai. Už valandą patarimų Lietuvoje jiems bus mokama per tūkstantį litų, skelbia portalas lrytas.lt.
Ignalinos atominė elektrinė
Ignalinos atominė elektrinė / Jurgitos Lapienytės nuotr.
Tokia žinia šokiravo Vyriausybę, tačiau išprašyti teisininkų kontorą „DLA Piper“ jau per vėlu. Atominės elektrinės vadovybė teisinasi, kad konsultantai laimėjo pasiūlę mažiausią kainą. Domėtis kitais jų klientais nenumato jokie įstatymai.

Teisininkų kontora „DLA Piper“ yra padėjusi dujų koncernui „Gazprom“ laimėti bylas arbitraže. Lietuva šiuo metu irgi rengiasi mūšiui su dujų monopolininku.

Papildyta 14.30 Ignalinos atominė elektrinė – sutartis dar nepasirašyta

Ignalinos atominė elektrinė antradienį išplatino pranešimą spaudai, kuriame atkreipia dėmesį, kad šiuo metu teisinių paslaugų pirkimo konkursas nėra pasibaigęs, ir sutartis su laimėtoju nėra pasirašyta.

Visų potencialių tiekėjų ekspertai pasirašė interesų konflikto nebuvimo deklaracijas. Pagal susiklosčiusią praktiką, sutartyje taip pat įtraukiamos nuostatos, įpareigojančios paslaugų teikėją užtikrinti iš kliento gautos informacijos konfidencialumą.

„Dar kartą pabrėžiame, kad galimus taikyti konkurso dalyvių kvalifikacinius reikalavimus apibrėžia Viešųjų pirkimų įstatymas, papildomai reglamentuoja Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus įsakymas, paslaugų pirkimui nėra nustatyti specifiniai reikalavimai. Dalyvių ryšių su įmonėmis, kurios nėra susiję su planuojama sudaryti sutartimi, tikrinimas ar reikalavimas atskleisti informaciją apie konkurso dalyvių klientus nėra reglamentuojamas minėtais teisės aktais ir būtų traktuojamas kaip ribojantis konkurenciją, t. y. neteisėtas Viešųjų pirkimų įstatymo kontekste. Pažymime, kad visų potencialių tiekėjų ekspertai pasirašė interesų konflikto nebuvimo deklaracijas. Pagal susiklosčiusią praktiką, sutartyje taip pat įtraukiamos nuostatos, įpareigojančios paslaugų teikėją užtikrinti iš kliento gautos informacijos konfidencialumą“, – rašoma pranešime.

Ignalinos AE įgyvendina du stambius infrastruktūros projektus – projektas B1 Laikinosios panaudoto branduolinio kuro ir projektas B2/3/4 Kietųjų radioaktyviųjų atliekų tvarkymo kompleksas.

„Šių projektų sutartys sudarytos pagal Anglijos teisę, todėl vykdant tokio masto ir sudėtingumo tarptautinius projektus ir siekiant užtikrinti tinkamą IAE interesų atstovavimą, IAE reikalinga Anglijos teisės specialistų patirtis panašios apimties energetikos infrastruktūros projektuose. Viešojoje erdvėje minima bendrovė DLA Piper yra tarptautinė advokatų kontora, turinti atstovybes ir teikianti teisines paslaugas daugiau nei 30 šalių Europoje, Amerikoje, Azijoje, Ramiojo vandenyno regionuose ir Viduriniuose Rytuose“, –  tikina IAE.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius