-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Pranckietis: Ignalinos AE uždarymas turi būti saugus, o ištekliai – naudojami skaidriai

Penktadienį Ignalinos atominėje elektrinėje (IAE) lankėsi Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Vizito tikslas – susipažinti su Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo projektu ir pasiektais rezultatais, praneša Energetikos ministerija.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Susitikimo su įmonės vadovybe metu svečiams pristatyta pagrindinių eksploatavimo nutraukimo projektų eiga, vykdoma išmontavimo veikla, naujai statomi radioaktyviųjų atliekų objektai. Ypatingas dėmesys skirtas tam, kokia svarbi Europos Sąjungos (ES) finansinė parama eksploatavimo nutraukimui po 2020 metų.

„Neturint pakankamo finansavimo ateityje, gali tekti peržiūrėti visą eksploatavimo nutraukimo strategiją, kas gali turėti įtakos galutiniam eksploatavimo nutraukimo terminui. Be to, nauji radioaktyviųjų atliekų tvarkymo įrenginiai, kuriems skirtos didelės lėšos, nebus eksploatuojami arba bus eksploatuojami tik iš dalies“, – sakė IAE generalinis direktorius Darius Janulevičius.

„Tikimės, kad ES ir toliau vykdys savo įsipareigojimus – tinkamai finansuos darbus, o Lietuva – tęs eksploatavimo nutraukimo procesą“, – susitikimo metu sakė V.Pranckietis. Jis taip pat akcentavo, kad Ignalinos AE uždarymas turi būti vykdomas saugiai, o ištekliai – naudojami taupiai ir skaidriai.

Energetikos viceministras Simonas Šatūnas susitikimo metu pažymėjo, kad Europos Komisija, Europos Parlamentas, Europos Audito rūmai ir kitos ES institucijos aktyviai domisi ir atidžiai stebi, kaip vykdomi Ignalinos AE eksploatacijos nutraukimo darbai.

„Todėl labai svarbu visoms pusėms dirbti nuosekliai ir kokybiškai vardan vieno tikslo. Tik atlikdami visus darbus laiku ir maksimaliai efektyviai naudodami europinę paramą bei valstybės biudžeto lėšas, užtikrinsime sėkmingą šio projekto įgyvendinimą", – sakė S.Šatūnas.

Apsilankymo elektrinės bloke metu, delegacijos atstovai susipažino su vykdomų išmontavimo darbų apimtimis ir jų atlikimo rezultatais. Apsilankę Laikinosios panaudoto branduolinio kuro saugyklos B1 projekto aikštelėje, svečiai susipažino su šio projekto pažanga.

Kartu su Seimo pirmininku Ignalinos AE apsilankė ir Seimo nariai Algimantas Dumbrava, Gintautas Kindurys, Vytautas Rastenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius