Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vašingtonas nelaiko „Nord Stream 2“ vien tik ekonominiu projektu

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo paragino netikėti teiginiais, esą antrojo Rusijos eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą projektas „Nord Stream 2“ yra vien tik ekonominis projektas.
Tiesiamas dujotiekis „Nord Stream 2“
Tiesiamas dujotiekis „Nord Stream 2“ / „Scanpix“ nuotr.

„Kai jums sakoma, kad „Nord Stream 2“ yra grynai ekonominis projektas, netikėkite tuo“, – sakė jis, kalbėdamas Miuncheno saugumo konferencijoje.

Kaip jau buvo skelbta, Vašingtonui gruodžio 20-ąją paskelbus sankcijas „Nord Stream 2“ projektui, 93 proc. šio vamzdyno jūroje savo laivais nutiesusi Šveicarijos bendrovė „Allseas“ nedelsiant nutraukė darbus.

Maskva, kol kas neturinti alternatyvos „Allseas“ laivams, skelbė, jog „Nord Stream 2“ bus baigtas tiesti iki 2020-ųjų pabaigos – maždaug metais vėliau nei planuota.

Šio mėnesio pradžioje Vokietijos verslo dienraštis „Handelsblatt“, remdamasis šaltiniais JAV diplomatiniuose sluoksniuose, pranešė, jog Vašingtonas gali paskelbti naujų sankcijų „Nord Stream 2“, šįkart jas nukreipdamas prieš projekte dalyvaujančius investuotojus iš Europos arba rusiškas gamtines dujas priimančias kompanijas.

Vienintelis šį projektą vystančios bendrovės yra Rusijos koncernas „Gazprom“, o jo partnerės partnerės – Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ – yra finansavimo dalininkės bei būsimos naudos gavėjos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius