-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Velykiniu laikotarpiu ESO planinių darbų nevykdys

Velykos viena didžiausių metų švenčių – šeimų ir draugų susibūrimai įprasti daugeliui, o šiems susiėjimams ruošiamasi iš anksto, rašoma „Energijos skirstymo operatorius“ pranešime spaudai.
Elektros linija
Elektros linija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Siekdami užtikrinti patikimą elektros energijos tiekimą, „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) planinius elektros tinklo priežiūros darbus atlieka dar iki svarbiausios pavasario šventės, o dalį jų – perkelia į pošventinį laikotarpį. Planiniai darbai, kurių metu laikinai reikia nutraukti elektros energijos tiekimą, nebus vykdomi kovo 30 – balandžio 1–ąją dienomis.

„Tinklo rekonstrukcijos darbai visoje šalyje planuojami iš anksto ir kasdien jų atliekama apie kelias dešimtis skirtinguose regionuose. Atliekant didžiąją dalį tokių darbų, laikinas elektros energijos nutraukimas yra būtinas.

Tad suprasdami, kad net ir trumpi elektros energijos tiekimo trikdžiai gali sujaukti šventinius planus ir sugadinti nuotaiką, šiemet tęsime gerąją praktiką ir nevykdysime tų darbų, kuriuos galime suplanuoti. Velykiniu laikotarpiu ESO komandos dirbs ir operatyviai reaguos į iškvietimus, jeigu reiktų atnaujinti elektros energijos tiekimą“, – sako ESO atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė.

ESO planinių darbų neplanuoja ir nevykdo per didžiąsias metų šventes, taip pat Rugsėjo 1-ąją, Mokslo ir žinių dieną. Tokia praktika taikoma jau ne vienerius metus.

Kovo 30 d. – balandžio 1–ąją bus atliekami tik tie darbai, kurie yra būtini norint užtikrinti patikimą elektros energijos tiekimą arba jį atnaujinti. Pavyzdžiui, rekonstruojamos oro linijos, kurias nutraukė krentantys medžiai ar jų šakos, taip pat remontuojamos transformatorinės, tvarkomos pažeistos kabelių linijos.

Klientai informuojami iš anksto

Planinių elektros skirstymo tinklo darbų prireikia norint užtikrinti didesnį tinklo patikimumą ar plečiant vartotojų tinklą. Vykdant elektros skirstomojo tinklo rekonstrukciją ar remonto darbus, prijungiant naujus vartotojus kartais tenka laikinai atjungti dalį jau esamų klientų. Skaičiuojama, kad kasdien elektros energijos tiekimas trumpam sustabdomas vidutiniškai 2 tūkstančiams vartotojų.

„Planinius darbus mūsų inžinieriai stengiasi atlikti kuo įmanoma greičiau. Apie numatomus darbus klientus nurodytais kontaktais – elektroninių paštu ir/arba trumpąja SMS žinute – informuojame prieš 5 kalendorines dienas. Esant išskirtinėms situacijoms, kartu su vartotojais ieškome tinkamiausio laiko, kada būtini darbai galėtų būti atlikti, sukeliant kuo mažiau nepatogumų“, – aiškina R.Juodkienė.

Duomenys apie realiu laiku šalyje vykdomus ESO planinius ir neplaninius darbus taip pat pateikiami skaitmeniniame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius