Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuelos prezidentas sako galįs nutraukti naftos pardavimą Jungtinėms Valstijoms

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro iškėlė idėją nutraukti naftos pardavimą Jungtinėms Valstijoms, kurios perka beveik pusę Venesuelos išgaunamo „juodojo aukso“ kiekio.
Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro švenčia pergalę rinkimuose
Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro švenčia pergalę rinkimuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Provokacinių pareiškimų niekad nevengiantis socialistas N.Maduro pareiškė, kad sankcijos, kurias JAV paskelbė Karakasui, yra pernelyg griežtos, tad galbūt Venesuelai neverta vargti.

Venesuela išgauna 1,9 mln. barelių naftos per dieną, iš jų 750 tūkst. barelių įsigyja Jungtinės Valstijos.

„Kai išauš ta diena, kai jie nenorės, kad mes parduotume jiems savo naftą, tiesiog susirinksime savo daiktus ir visą savo naftą parduosime Azijoje. Be vargo“, – pareiškė N.Maduro.

Venesuelos prezidentas tvirtina, kad JAV vykdo „finansinį“ Karakaso, kuris didžiąją dalį savo biudžeto įplaukų gauna parduodamas naftą tarptautinėje rinkoje, „persekiojimą“.

„Pone prezidente Donaldai Trumpai – jums spręsti“, – pareiškė N.Maduro.

„Jeigu norite, kad mes ir toliau parduotume naftą, mes ją parduosime. Tačiau jeigu pradėsite klausyti kraštutinių dešiniųjų ekstremistų, Venesuela paims savo mažus laivelius ir išvežios savo naftą aplink pasaulį. Mes bet kuriuo atveju ją parduosime“, – pažymėjo Venesuelos prezidentas.

Skaičiuojama, kad Venesuelos skola šiuo metu siekia apie 150 mlrd. JAV dolerių. Tačiau šalis turi tik 9,7 mlrd. JAV dolerių užsienio valiutų atsargų, o iki šių metų pabaigos turi sumokėti palūkanų už obligacijas už mažiausiai 1,47 mlrd. JAV dolerių. O ateinančiais metais šaliai reikia sumokėti dar apie 8 mlrd. JAV dolerių.

Dėl užsitęsusios ekonominės krizės šalyje trūksta maisto, vaistų ir pramoninių prekių, o infliacija jau pasiekė aukščiausią pasaulyje – 1 tūkst. proc. – lygį ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF) prognozuoja, kad kitąmet ji gali viršyti 2,3 tūkst. procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius