Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkai nepritaria dujų permokos grąžinimo tvarkai

Siūlymas iš „Gazprom“ išsiderėtą gamtinių dujų nuolaidą nebuitiniams vartotojams grąžinti ne tiesiogiai, o įskaičiuojant į ateities dujų kainas sulaukė kritiško pramonės įmonių įvertinimo: visų permokėtų lėšų bendrovės gali ir neatgauti, nes investavo į biokuro katilines ir iki minimumo sumažino dujų vartojimą, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“
Eurai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mūsų vertinimu, kompensacija turėtų būti padalyta proporcingai būtent tiems gamtinių dujų vartotojams, kurie dujas vartojo kompensuojamojo periodo metu, atsižvelgiant į konkretų suvartotų dujų kiekį.

O permoka turi būti grąžinta kiekvienam vartotojui atskirai – tik tokia tvarka, mūsų manymu, atspindi visus teisingumo principus“, – teigė „Amilinos“ generalinis direktorius Mindaugas Gedvilas. Jis teigė, kad „Amilina“ neatgaus 4 mln. litų permokos.

„Lietuvos dujų tiekimo“ vadovas Mantas Mikalajūnas teigė, kad tvarka pasirinkta, atsižvelgiant į Vyriausybės nutarimą, kuriuo nustatytas aiškus ir skaidrus lėšų grąžinimo būdas. Nustatyti principai panašūs į tuos, kurie pritaikyti buitiniams vartotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius