Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VERT: ESO turėtų dalytis duomenimis ir apie nebuitinius vartotojus

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) paragino „Energijos skirstymo operatorių“ (ESO) bendroje duomenų kaupimo ir apsikeitimo platformoje skelbti duomenis ir apie nebuitinius elektros vartotojus.
Elektra
Elektra / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

VERT teigimu, platformoje bendrovė su nepriklausomais tiekėjais dalijasi tik informacija apie buitinius vartotojus – daugiausiai elektros suvartojančius namų ūkius, nuo sausio pirksiančius elektrą iš nepriklausomo tiekėjo.

Taryba argumentuoja, kad nebuitinių vartotojų segmente nėra taikomi asmens duomenų apsaugos reikalavimai, tai yra, dalis šių vartotojų duomenų yra vieši.

Pagal įstatymą, jeigu yra tiek buitinio, tiek nebuitinio vartotojo sutikimas, nepriklausomas tiekėjas turi teisę iš skirstomųjų tinklų operatoriaus gauti jų duomenis apie elektros suvartojmą – jie naudojami pasiūlymui parengti.

Nebuitinių vartotojų segmente elektros rinkos liberalizavimas prasidėjo dar 2013 metais, tačiau vis dar yra nepasirinkusių nepriklausomo tiekėjo – jiems ESO teikia garantinio tiekimo paslaugą.

Šiuo metu Lietuvoje vyksta pirmasis elektros tiekimo gyventojams liberalizavimo etapas, planuojant iki 2023 metų visiškai demonopolizuoti elektros tiekimo rinką šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius