Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VERT: „Perlas energijos“ veiksmai neteisėti ir pažeidžia vartotojų interesus

Nepriklausomos elektros tiekėjos „Perlas energija“ sprendimas nutraukti fiksuotos kainos sutartis yra neteisėtas ir pažeidžia vartotojų interesus, pareiškė Energetikos reguliavimo taryba (VERT).
„Perlas energija“
„Perlas energija“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Perlas energijos“ išplatinta informacija elektros energijos vartotojams dėl jau sudarytų sutarčių sąlygų pakeitimo yra neišsami, nesąžininga bei klaidinanti“, – pirmadienį pranešė VERT.

Tarybos teigimu, vartotojai turi teisę per 30 dienų nepritarti pasiūlytam sutarties pakeitimui – jiems nesutinkant ir nepageidaujant nutraukti sutarties, lieka galioti buvusios sąlygos.

Anot tarybos, vartotojai, gavę „Perlas energijos“ pranešimą apie siūlomus sutarčių pakeitimus, nebuvo informuoti, kad jie turi galimybę nesutikti su pakeitimais ir reikalauti, kad sutartys būtų vykdomos pagal sutartas sąlygas. VERT nurodo, kad „Perlas energijos“ pranešimai vartotojams privalo būti papildyti šia informacija.

Nurodoma, kad „Perlas energijai“ už vienašališką sutarčių pakeitimą ar nutraukimą gali būti skiriama bauda iki 10 proc. įmonės metinių pajamų, gautų praėjusiais finansiniais metais iš konkrečios reguliuojamosios veiklos, ir naikinamas veiklos leidimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius