-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje Baltijos šalys ir JAV pasirašys bendradarbiavimo energetikoje susitarimą

Vilniuje sekmadienį vyks aukšto lygio JAV ir Baltijos šalių susitikimas, numatoma pasirašyti susitarimą dėl bendradarbiavimo energetikoje stiprinimo.
Žygimantas Vaičiūnas
Žygimantas Vaičiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Susitikime dalyvaus JAV energetikos sekretorius Rick'as Perry'is ir už energetiką atsakingi Baltijos šalių ministrai.

„Ketiname kalbėtis apie Baltijos šalių sinchronizavimo projektą, apie dujų rinkos kūrimą, infrastruktūrinius projektus, jų įgyvendinimą, nes situacija mūsų regione keičiasi į gerąją pusę (...). Trečioji tema yra apie naujas, inovatyvias, mažai anglies dioksido išmetančias technologijas“, – susitikimo išvakarėse BNS sakė energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Pasak jo, yra daug galimybių bendradarbiauti Baltijos šalims ir JAV.

„Šio susitikimo tikslas yra pagryninti tam tikras bendradarbiavimo kryptis, tolesnius žingsnius, nes visos Baltijos šalys ir JAV puikiai supranta, kad bendradarbiavimo potencialo būtent šiose srityse yra pakankamai nemažai“, – sakė Ž. Vaičiūnas.

Lietuvoje pirmadienį rengiamas transatlantinio bendradarbiavimo energetikoje forumas. Jame dalyvaus ir R. Perry'is. Į forumą Vilniuje atvyksta Vidurio bei Rytų Europos šalių energetikos ministrai, energetikos politikos formuotojai iš daugiau nei 20 šalių.

Pirmasis transatlantinio energetikos bendradarbiavimo (P-TEC) susitikimas surengtas šių metų kovą Hiustone (JAV). Forumas rengiamas įgyvendinant R. Perry'io iniciatyvą, kuria siekiama didinti JAV vyriausybės ir verslo paramą Vidurio ir Rytų Europoje įgyvendinamiems energetikos projektams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius