Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje iškils nauja biokuro šiluminė jėgainė

Atsinaujinančios energetikos bendrovė „GECO Investicijos“ spaudai pranešė, kad galės pradėti statyti biokuro šiluminę jėgainę Vilniuje ir gaminti šilumą sostinės gyventojams. Vilniaus miesto savivaldybė, gavusi „Vilniaus energijos“ ir kitų atsakingų institucijų sutikimus, po trejus metus trukusio derinimo proceso bendrovei suteikė statybų leidimą.
Biokuro katilinė
Biokuro katilinė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Naujosios šiluminė jėgainės galia sieks 20 MW, joje taip pat bus įrengtas 5 MW galios kondensacinis ekonomaizeris. Investicijos į projektą sieks 10 mln. eurų (35 mln. litų).

„Besikuriantys nepriklausomi šilumos gamintojai Vilniuje reiškia pigesnį šildymą miesto gyventojams, nes mieste atsiranda konkurencija, naikinanti ilgalaikį vieno gamintojo monopolį. Kaunas, sugebėjęs sukurti šilumos gamintojų konkurenciją, jau džiaugiasi rezultatais – už šilumą ir karštą vandenį kauniečiai jau mokėjo mažiausiai iš didžiųjų miestų. Vilnius dar turi galimybę pasivyti laikinąją sostinę ir plėtoti konkurencingą šilumos ūkį“, – sakė Raimondas Štreimikis, „GECO Investicijos“ direktorius.      

Naująją „GECO Investicijų“ šiluminę jėgainę, iškilsiančią Vilniuje, Savanorių prospekte, planuojama baigti iki 2015 m. šildymo sezono pradžios.

Pasak šiluminės jėgainės statytojų, biokurą deginančios katilinės ir elektrinės šiuo metu aktualios ir dėl energetinio saugumo, nes degina vietinį kurą – smulkintą medieną, medienos atliekas. Importuojamas dujas pakeičiančio biokuro paruošimas sukuria tūkstančius darbo vietų, daugiausia – kaimuose, kur didžiausia bedarbystė, tokiu būdu pinigai, mokami už šilumą, lieka Lietuvoje ir stiprina ekonomiką.

Naująją „GECO Investicijų“ šiluminę jėgainę, iškilsiančią Vilniuje, Savanorių prospekte, planuojama baigti iki 2015 m. šildymo sezono pradžios. Biokuro jėgainė bus draugiška aplinkai – sumontuota įranga leis maksimaliai efektyviai panaudoti iš biokuro gaunamą šilumą ir nešvaistyti jos per kaminą, taip pat išvalys išeinančius dūmus nuo lakiųjų pelenų ir kietųjų dalelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius