-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 09 /15:50

Vilnius ir Klaipėda skelbia šildymo sezono pabaigą

Pirmadienį Vilnius baigia šildymo sezoną. Klaipėda tai padaryti ketina šią savaitę.
Šildymas
Šildymas / Fotolia nuotr.

„Per artimiausias keletą dienų šildymas bus atjungtas vilniečių daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose, administraciniuose pastatuose ir bendrojo ugdymo mokyklose, asmens sveikatos priežiūros ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Daugiabučių namų gyventojai visada gali ir patys nuspręsti šildymą name atjungti anksčiau ar vėliau, pagal poreikį“, – informuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Šildymo išjungimą pastatuose organizuoja daugiabučių namų valdytojai ir šildymo sistemų prižiūrėtojai.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Šildymo kainos
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Šildymo kainos

Šildymas išjungiamas, kai dauguma daugiabučio namo gyventojų drauge sutaria jį atjungti.

Gegužę–rugsėjį laikinai netieks karšto vandens

Vilniaus miesto savivaldybė tikina, kad šįmet šilumos kaina Vilniuje per visą sezoną buvo antra ar trečia pagal mažumą, sumažintas ir mokestis už karšto vandens skaitiklių priežiūrą, šildymo sezono metu neįvyko jokių avarijų, dėl kurių būtų nutrauktas šilumos tiekimas vartotojams.

Ankstesnių metų statistika rodo, kad 2015 m. šildymas Vilniuje buvo išjungtas balandžio 24 d, užpernai – gegužės 2 dieną, pernai – gegužės 4 d.

Anot „Vilniaus šilumos tinklų“ (VŠT) generalinio direktoriaus Manto Buroko, pasiruošimą naujam šildymo sezonui įmonė prasidės netrukus.

„Nuo gegužės iki rugsėjo vidurio bus vykdomi privalomi hidrauliniai šilumos trasų bandymai ir jų remontai. Jų metu neišvengiami karšto vandens tiekimo nutraukimai, tačiau VŠT sieks maksimaliai sutrumpinti jų trukmę“, – teigiama pranešime žiniasklaidai.

VŠT skatina gyventojus atnaujinti savo kontaktus ir nurodyti savo el. pašto adresus savitarnos svetainėje, kad gyventojai apie planuojamus karšto vandens išjungimus būtų informuoti individualiai.

Klaipėda – išjungs šią savaitę

Klaipėdos savivaldybė pirmadienį informavo, kad šildymą mieste numatoma išjungti šią savaitę, kai – tikimasi, kad jos viduryje vidutinė oro temperatūra tris paras iš eilės sieks 10 laipsnių šilumos.

„Kitą savaitę dar pasitaikys kelios šaltos dienos, tačiau vėliau tik šils – skelbia meteorologai“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Kauno savivaldybės administracija teigia, kad sprendimas baigti šildymo sezoną gali būti priimtas trečiadienį arba ketvirtadienį.

„Planuojame tą veiksmą padaryti šią savaitę, trys paros turi būti daugiau nei 10 laipsnių temperatūra, tai kol kas viena tokia buvo. Žiūrėsime į meteorologines prognozes, jeigu jos pasitvirtins, tai reiškia, šiandien ryt, ta temperatūra bus aukštesnė nei 10 laipsnių, tai stabdysime šildymo sezoną, o gyventojai visada turi tą galimybę sustabdyti“, – BNS sakė savivaldybės administracijos Energetikos skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas.

Šiauliai ir Panevėžys sprendimų kol kas nepriėmė

Šiauliuose sprendimas dėl šildymo sezono pabaigos dar nepriimtas. Miesto mero pavaduotojas Domas Griškevičius teigia, kad savivaldybė dėl to gali spręsti dar šią savaitę.

„Stebima situacija, žiūrėsime, kokios sinoptikų yra prognozės, ir tada bus priimtas sprendimas. Manau, kad šią savaitę planuojamas susitikimas, kada gali būti priimtas sprendimas“, – BNS sakė D.Griškevičius.

Panevėžyje sprendimas irgi dar nepriimtas, bet šildymo sezonas gali būti baigtas penktadienį, jeigu nepasikeis orų prognozės.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sekmadienio popietė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sekmadienio popietė

„Jeigu nepasikeis orų prognozė ir kai truputį sužinosime apie ateinančios savaitės orus, jeigu jie bus tokie pat neblogi, tai gali būti, kad jau šį penktadienį skelbsime šildymo sezono pabaigą. Labai priklausys nuo ateinančios savaitės orų“, – BNS sakė savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus vedėjo pavaduotoja Vilma Kučytė.

Alytuje sprendimas dėl šildymo sezono pabaigos gali būti priimtas antradienį, BNS sakė miesto savivaldybės administracijoje.

Šildymo sezono pabaiga skelbiama sulaukus šiltesnių orų – kai vidutinė oro temperatūra tris dienas iš eilės yra ne mažesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius