Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visagino atominę elektrinę turėjusi statyti bendrovė likviduojama

Visagino atominės elektrinės nebus, tad nereikia ir ją ketinusios statyti bendrovės. Valstybės valdoma „Lietuvos energija“ priėmė sprendimą likviduoti grupei priklausančią ir komercinės veiklos nebevykdančią įmonę „VAE SPB“.
VAE maketas
VAE maketas

„Priimdami sprendimą nutraukti bendrovės veiklą, atsižvelgėme į Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategijos (NENS) projektą. Jame siūloma prioritetą teikti atsinaujinančių energijos išteklių plėtrai ir nėra numatyta su naujos branduolinės elektrinės projekto įgyvendinimu susijusių nuostatų ir tikslų. Tai reiškia, kad tolesnis branduolinės energetikos vystymas Lietuvoje nebetenka racionalaus pagrindo ir prielaidų išlaikyti įmonę, kuri buvo skirta plėtoti Visagino atominės elektrinės projektą, nebelieka“, – sako „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Darius Maikštėnas.

Sprendimui likviduoti „VAE SPB“ gautas „Lietuvos energijos“ akcininkės – Finansų ministerijos pritarimas. Įmonės veiklos užbaigimui taip pat yra pritarusi ir Energetikos ministerija.

„VAE SPB“ buvo įkurta 2012 m. kaip specialios paskirties bendrovė, skirta Lietuvoje įgyvendinti naujos branduolinės elektrinės projektą – Visagino atominė elektrinė.

Per pastaruosius keletą metų „VAE SPB“ veikla buvo sumažinta iki minimumo. Įmonėje dirba trys darbuotojai, užimdami 1,5 etato. Įmonės likvidatoriumi paskirtas laikinasis „VAE SPB“ generalinis direktorius. Likvidavimo procedūras tikimasi užbaigti ne vėliau kaip per šešis mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius