Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vladimiras Putinas: rusiškų dujų tranzito per Ukrainą atsisakyti neplanuojama

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, rusiškų dujų tranzito per Ukrainą po 2019 metų, baigus galioti dabartinei „Gazprom“ ir „Naftogaz“ sutarčiai, atsisakyti neplanuojama.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Jau esu sakęs ir galiu pakartoti: mes neketiname uždaryti tranzito per Ukrainą, jei jis bus ekonomiškai naudingas. Esame pasirengę deryboms su Ukraina“, – Sankt Peterburge vykstančiame ekonomikos forume sakė V.Putinas.

Jo žodžiais, Rusija savo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą „Nord Stream“ plėtros projekto ėmėsi ne tam, kad Ukrainą paverstų nereikšminga rusiškų dujų tiekimo Europai požiūriu, o kad „galėtų Europoje atsverti suskystintų gamtinių dujų (SGD) brangumą bei kompensuoti gavybos Europoje mažėjimą“.

„Šios srities specialistai žino, kad kažkur tikslinga įgyvendinti dujų skystinimo projektus – pavyzdžių, tiekimui į tas pačias JAV, Indiją, kitas rinkas. Tačiau tam tikrais atstumais, tam tikromis apimtimis labiau ekonomiškai tikslingas tiekimas vamzdynais. Todėl mūsų vamzdynais Europai tiekiamos dujos praktiškai neturi su kuo konkuruoti. Be abejo, jei tik pati Europa nori išlikti konkurencinga“, – pabrėžė V.Putinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius