TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokietija bijo, kad staigus rusiškų dujų ir naftos atsisakymas skaudžiausiai smogtų jos gyventojams

Vokietija pareiškė, kad jeigu iš karto būtų atsisakyta Rusijos dujų ir naftos tiekimo, tai skaudžiau smogtų jos gyventojams, o ne Rusijai. Vokietija baiminasi, kad tai šalyje sukeltų masinį nedarbą ir skurdą.
Robertas Habeckas
Robertas Habeckas / Imago / Scanpix nuotr.

„Jeigu mes iš karto atsijungsime, Vokietijoje ims trūkti energijos, jos tiekimas netgi gali sustoti“, – sakė Vokietijos ekonomikos ministras Robertas Habeckas transliuotojui ARD, kurį cituoja leidinys „The Guardian“. Prasidėjus karui Vokietijoje jis jau pasisakė prieš Rusijos energijos importo embargą, sakydamas, kad tai turės skaudžių pasekmių pačiai Vokietijai ir kad šalis rengia priemones, kurios paspartins energetinę Vokietijos nepriklausomybę.

Jis prognozavo, kad jeigu bus sustabdytas rusiškos naftos ir dujų importas, Vokietijoje kils „masinis nedarbas, skurdas, žmonės negalės apsišildyti savo namų, žmonėms baigsis benzinas“.

Vokietija yra viena labiausiai nuo Rusijos energetiškai priklausomų Vakarų ekonomikų. 55 proc. dujų, 52 proc. anglių ir 34 proc. naftos Vokietiją pasiekia iš Rusijos, už kurią ji V.Putino režimui kasdien sumoka šimtus tūkstančių eurų.

R.Habeckas sakė, kad Vokietija galės atsisakyti rusiškų anglių vasarą, rusiškos naftos – metų pabaigoje, tačiau nepasiryžusi to daryti trumpajame laikotarpyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius