Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VŠT ir „Lietuvos energija“ samdys nepriklausomus TEC-3 vertintojus

Po daugiau nei metus trukusių ginčų dėl nebeveikiančios trečiosios Vilniaus termofikacinės elektrinės (TEC-3) ateities bendrovė Vilniaus šilumos tinklai ir grupės „Lietuvos energija“ valdoma įmonė Vilniaus kogeneracinė jėgainė (VKJ) sutarė samdyti nepriklausomus turto vertintojus, kurie nustatytų jo vertę.
Antroji Vilniaus termofikacinė elektrinė
Vilniaus termofikacinė elektrinė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VŠT pranešė pasirašiusi susitarimą su TEC-3 planuojančia įsigyti VKJ dėl elektrinės vertintojų konkurso skelbimo. Įmonėsiš anksto sutars, kaip bus atliekamas vertinimas, kad vėliau dėl kainos nekiltų abejonių.

„Tiek objektyviomis TEC-3 vertinimo procedūromis, tiek sėkminga tolesnio galimo sandorio baigtimi yra suinteresuotos abi bendrovės“, - pranešime sakė VŠT vadovas Mantas Burokas.

Visas viešojo pirkimo procedūras patikėta atlikti VŠT, o sutartį su laimėtoju pasirašys abi šalys. Už paslaugas įmonės mokės lygiomis dalimis.

„Lietuvos energijos“ vadovas Dalius Misiūnas pernai yra teigęs, kad grupė TEC-3 norėtų įsigyti už vieną eurą, tačiau preliminariu VŠT vertinimu, jėgainės vertė esą siekia apie 40 mln. eurų.

Pokalbiai dėl TEC-3 perėmimo vyksta nuo pernai rudens. Iš pradžių planuota, kad VŠT elektrinę iš „Vilniaus energijos“ perims iki 2016-ųjų pradžios, tačiau nepavyko sutarti dėl jos perdavimo „Lietuvos energijai“. Tuomet VŠT atsisakė elektrinę perimti, o „Vilniaus energija“ nuo sausio 1 dienos sustabdė jos veiklą, motyvuodama, kad jėgainė yra nuostolinga.

Šiuo metu šilumos ūkį nuomojanti „Vilniaus energija“ ginčijasi su Vilniaus šilumos tinklais, kam priklauso TEC-3. „Vilniaus energija“ teigia, kad perdavė neveikiančią elektrinę VŠT, tuo metu pastaroji teigia, kad elektrinė vis dar priklauso „Vilniaus energijai“.

„Lietuvos energijos“ statoma Vilniaus kogeneracinė elektrinė yra netoli TEC-3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius