-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybės įgaliotinis: Lenkija žiemą „turės pakankamai anglių“

Lenkija bus pakankamai apsirūpinusi anglimis šildymo sezonui, o tenkinti paklausą padės vidaus gavyba ir importas, antradienį pareiškė už strateginę infrastruktūrą atsakingas Lenkijos vyriausybės įgaliotinis.
Akmens anglis
Akmens anglis / 123RF.com nuotr.

Per interviu Lenkijos visuomeniniam radijui paklaustas, ar lenkai turės pakankamai anglių, kad žiemą galėtų šildyti savo namus, Piotras Naimskis atsakė: „Lenkija turės pakankamai anglių, ir iš šalies kasyklų, ir iš užsienio.“

„Anglių atsargos neišseks“, – pridūrė jis.

P.Naimskis Lenkijos radijui pareiškė, kad Europa „išgyvena energetinę krizę“, kurią lėmė „karas Ukrainoje ir Rusijos machinacijos rinkoje“.

„Mes Lenkijoje esame pasirengę geriau negu kitose žemyno dalyse. Padėtis didele dalimi priklausys nuo temperatūros. Jeigu žiema bus šalta ir temperatūra mėnesį sieks minus 20 laipsnių Celsijaus, tuomet padėtis bus sudėtingesnė“, – pažymėjo Lenkijos vyriausybės įgaliotinis.

„Tačiau jeigu žiema bus panaši į kelias pastarąsias žiemas, galutiniai vartotojai gali net nepastebėti, kad gyvename krizės režimu“, – pridūrė jis.

P.Naimskis taip pat pareiškė, kad, atsižvelgiant į perspektyvą, jog Rusija sustabdys dujotiekius, kuriais tiekia dujas Europai, ir į kainų pakilimą, kurį paskatins tokie Maskvos veiksmai, „žiema gali būti brangesnė, bet mes turėsime kuro, turėsime žaliavų, taip pat ir pramonei, bet šio karo kaina bus milžiniška“.

Paklaustas, ar energijos kainos artimiausioje ateityje toliau kils, P.Naimskis atsakė: „Vyriausybė yra nusprendusi, kad energijos kainų kilimas kitąmet bus labai ribotas.“

Jis taip pat pareiškė, kad vyriausybė planuoja naują vienkartinę išmoką šeimoms, kurios naudoja anglis būsto šildymui.

Pasak įgaliotinio, išmoka sieks 3 tūkst. zlotų (apie 630 eurų).

Lenkijos vyriausybė birželio viduryje pritarė pasiūlymui nustatyti namų ūkių perkamų anglių garantuotąją kainą, kuri sudarys 996,6 zloto (207 eurus) už toną.

Pasiūlymui pritarus ir Lenkijos parlamentui, praėjusią savaitę šį planą pasirašė prezidentas Andrzejus Duda, pranešė naujienų agentūra PAP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius