Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Landsbergis: „Referendumo duomenis galima pakreipti taip, kaip patogiau“

Profesorius europarlamentaras Vytautas Landsbergis įsitikinęs, kad netinkamai suformuluotas patariamojo referendumo dėl Visagino atominės elektrinės tekstas leidžia rezultatus interpretuoti kaip kam patogiau. Tai jis išsakė penktadienį viešėdamas Klaipėdos universitete.
Vytautas Landsbergis penktadienį susitikęs su klaipėdiečiais aptarė ir Lietuvos energetikos perspektyvas.
Vytautas Landsbergis penktadienį susitikęs su klaipėdiečiais aptarė ir Lietuvos energetikos perspektyvas. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Klausimas, ar tai patarimas, ar valingas sprendimas. Tik pusė balsavimo teisę turinčiųjų išreiškė šią poziciją. Tie, kurie pasisakė prieš atominę energetiką, sudaro trečdalį visų, turinčiųjų teisę balsuoti. Aš nežinau, kas suformulavo tekstą, ar mano partijos žmonės ten buvo, – jei buvo, kodėl neprotestavo. Pradžioje teigiama, kad tai patariamasis referendumas, gale – kad jau sprendimas. Susidarė lyg kokia plaukykla, kaip kas norės, taip tas tuos duomenis ir pakreips“, – teigė V.Landsbergis. 

Anot jo, gali atsirasti ir išvedžiojimų, kad nenorima ne apskritai branduolinės energetikos šalyje, o tik „japoniškos jėgainės“, taip atveriant duris kitiems energetikos milžinams. 

Profesoriaus teigimu, prasidėjus teisminiams nagrinėjimams arbitraže dėl dujų milžinės „Gazprom“ apskaičiuotos kainos Lietuvai, gali būti siekiama palenkti naująją valdžią atsisakyti ieškinio.

„Tai buvo tyčia užkeltos kainos šitai šaliai, kad ją nubaustų arba palaužtų politiškai. Jei „Gazprom“ gali pralaimėti... O tokias bylas pralaimi. „Microsoft“ pralaimėjo ir turės mokėti milijardus už savo politiką. Ir „Gazprom“ gali pralaimėti, todėl jiems labai reikia, kad Lietuva atsiimtų ieškinį. Štai tada jie parodys draugiškumą ir tada bus galima sumažinti dujų kainą. Na, nors laikinai, pavyzdžiui, metams. Ir tada vėl pakelti. O mes visus savo šansus būsime paleidę. Kaip tai pasiekti? Pakeisti Vyriausybę. Kas čia tokio – įmetei keliasdešimt milijonų į rinkimų kampaniją ir turi“, – aiškino europarlamentaras.
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius