Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Stasiūnas: pigesnės dujos Vilniuje šilumos neatpigins

Bendrovei „Vilniaus energija“ ketvirtadienį pradėjus deginti pigesnes dujas, Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos (LŠTA) prezidentas sako, kad tai šilumos Vilniaus vartotojams neatpigins, nes brangs suskystintos gamtinės dujos (SGD). Tuo metu bendrovės „Litgas“ vadovas tvirtina, kad SGD artimiausiu metu nebrangs, o galbūt net atpigs.
Vytautas Stasiūnas
Vytautas Stasiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šilumos kaina didės, priklausomai nuo to, kiek didės SGD dujų kaina, nes „Lietuvos dujų tiekimo“ dujos užima tik 35 proc. „Vilniaus energijos“ dujų poreikio“, - BNS  sakė LŠTA prezidentas Vytautas Stasiūnas.

Anot jo, kol kas nėra aišku, kiek brangs SGD, o šilumos kaina esą didės nežymiai.

Kol kas nėra aišku, kiek brangs SGD, o šilumos kaina esą didės nežymiai.

SGD dujas importuojančios įmonės „Litgas“ vadovas Dominykas Tučkus BNS teigė, kad artimiausiu metu gali įvykti „kainos korekcija į apačią“.

„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas BNS sakė negalintis pasakyti, kaip artimiausiu metu keisis šilumos kaina vartotojams.

„Pasirašyta sutartis su „Lietuvos dujų tiekimu“ šilumos kainą mažina, tačiau brangstančios dujos iš suskystintų gamtinių dujų terminalo šilumos kainą didina, todėl kol kas dar tiksliai neaišku, kaip keisis šilumos kaina artimiausiu metu“, - sakė N.Mikalajūnas.

Brangias dujas biržoje pirkusi „Vilniaus energija“ ketvirtadienį pasirašė sutartį su „Lietuvos dujų tiekimu“. Iš šios įmonės bus perkama apie 35 proc. deginamų dujų, likusią dalį „Vilniaus energija“ pirks iš SGD terminalo.

Įmonė dujas iš „Lietuvos dujų tiekimo“ pirks po 21,009 euro už 1 megavatvalandę (MWh), o SGD kaina, dabartiniais skaičiavimais, šiemet sieks vidutiniškai 29,04 euro MWh arba su tiekimo mokesčiu - apie 30,27 euro. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius