-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WSJ: OPEC neturi vieningos nuomonės dėl optimalaus naftos kainų lygio

Pirmaujančios Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) šalys neturi vieningos nuomonės dėl „teisingų“ naftos kainų: Saudo Arabija norėtų, kad „juodojo aukso“ barelis kainuotų bent 70 JAV dolerių, o Iranas optimaliu laiko maždaug 60 JAV dolerių už barelį lygį.
Naftos terminalas Jungtiniuose Arabų Emyratuose
Naftos terminalas Jungtiniuose Arabų Emyratuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nafta OPEC

Irano naftos ministras Bijanas Namdaras Zanganeh JAV verslo dienraščiui „The Wall Street Journal“ pareiškė, jog Teheranas sieks, kad OPEC stengtųsi palaikyti maždaug 60 JAV dolerių už barelį kainų lygį, kuris, anot jo, turėtų apriboti JAV skalūnų naftos gamintojų gavybos augimą.

„Jeigu kainos pašoks iki maždaug 70 JAV dolerių už barelį, ... tai skatins didinti skalūnų naftos gavybą Jungtinėse Valstijose“, – pareiškė jis ir spėjo, kad OPEC šalys galėtų susitarti dėl šiuo metu galiojančių gavybos apribojimų sušvelninimo 2019 metais.

Tuo tarpu Saudo Arabijos naftos ministras Khalidas al-Falihas anksčiau sakė, jog rizika, susijusi su skalūnų naftos gamintojais, jam nekelia ypatingo nerimo.

Asmeniniuose pokalbiuose Saudo Arabijos pareigūnai sako, kad jiems būtinas 70 JAV dolerių už barelį kainų lygis, nes jis leistų užtikrinti biudžeto išlaidų finansavimą ir sėkmingą pradinį viešą valstybinės naftos įmonės „Aramco“ akcijų platinimą (IPO), rašo leidinys.

„Brent“ rūšies naftos kainai pastaraisiais mėnesiais pakilus iki 65–70 JAV dolerių už barelį, JAV ėmė sparčiau didinti skalūnų naftos gavybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius