Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 01 /10:37

Ž.Vaičiūnas su „Achemos grupės“ vadovais tarsis dėl SGD terminalo

Kilus nesutarimams dėl Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo veiklos pertvarkos ir taip stabdant terminalo išlaikymo kaštų mažinimo planus, energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas pirmadienį susitinka su koncerno „Achemos grupė“ vadovais.
Žygimantas Vaičiūnas
Žygimantas Vaičiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

10 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų valdančiai „Achemos grupei“ pateikus pretenziją, praėjusią savaitę „Klaipėdos naftos“ akcininkai nepriėmė sprendimo įsteigti naują antrinę įmonę SGD terminalas. Toks sprendimas būtinas, norint gauti 145 mln. eurų Šiaurės investicijų banko paskolą bei Europos Komisijos pritarimą valstybės pagalbos modeliui.

Ž.Vaičiūnas praėjusį penktadienį teigė BNS norintis išsiaiškinti, ar „Achema“ tikrai supranta, kokių neigiamų pasekmių jai ir visiems dujų vartotojams tai gali sukelti.

Savo ruožtu „Achemos grupės“ valdybos narys Gintaras Balčiūnas BNS penktadienį sakė, jog pertvarka gali prieštarauti įstatymams, be to, taip pažeidžiami koncerno interesai.

„Achemos grupė“ teigia norinti gauti 10,4 proc. naujai kuriamos bendrovės SGD terminalas akcijų, nes kitu atveju ji negalės gauti informacijos apie jos veiklą. Įmonės akcijų smulkieji akcininkai gautų, reorganizuojant įmonę, o ne atskiriant jos turtą ir perduodant jį antrinei įmonei, kurios 100 proc. akcijų valdytų „Klaipėdos nafta“.

Paskutinis skelbtas Energetikos ministerijos ir „Achemos grupės“ atstovų susitikimas vyko kovą. Jame dalyvavo ir koncerno valdybos pirmininkė Lidija Lubienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius