Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinia apie naujas JAV sankcijas Iranui pakėlė naftos kainas

Pasklidus žiniai, kad JAV išplėtė Iranui paskelbtas sankcijas, naftos kainos penktadienį pastebimai pakilo.
Naftos gavyba jūroje
Naftos gavyba jūroje / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Brent nafta Iranas

Balandžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios pakilo 59 centais iki 57,15 JAV dolerio už barelį.

O kovo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo 0,38 JAV dolerio, arba 0,71 proc., iki 53,92 JAV dolerio už barelį.

Nuo savaitės pradžios „Brent“ pabrango 2,6 proc., o WTI – 2,9 procento.

JAV valdžia penktadienį Iranui nustatė papildomas ribojamąsias priemones, nurodoma JAV finansų departamento svetainėje. Į sankcijų sąrašą pateko 13 fizinių asmenų ir 12 įmonių. Departamento dokumente nurodoma, kad sankcijos nustatytos tęsiant kovą su terorizmu, taip pat dėl „ginklų neplatinimo režimo pažeidimo“.

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad Iranas praėjusį sekmadienį sėkmingai išbandė nuo žemės paleidžiamą savo gamybos sparnuotąją raketą „Sumar“.

Iranas yra antras pagal dydį OPEC naftos gamintojas.

Tuo tarpu agentūros „Bloomberg“ apklausti ekspertai mano, kad Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) šalys sausį naftos gavybą sumažino 840 tūkst. barelių per dieną, o tai sudaro maždaug 60 proc. sutarto kiekio.

Pasak „Citi Futures“ analitiko Timo Evanso, jeigu susitarimas dėl gavybos sumažinimo bus griežtai įvykdytas, iki 2017 metų trečiojo ketvirčio rinkoje susiformuos maždaug 900 tūkst. barelių per dieną naftos deficitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius